Kirjoittajat 2015 – 2016


Jussi Niemeläinen on syksyllä 2015 World Press Instituten fellow’na Yhdysvalloissa. Niemeläinen on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja. Hän on työskennellyt lehdessä vuodesta 2003, muun muassa kirjeenvaihtajana Moskovassa ja uutispäällikkönä.

Nina Broström

Nina Broström suorittaa lukuvuonna 2015-2016 maisterin tutkinnon Columbia Journalism Schoolissa erikoistuen talousjournalismiin. Hän on työskennellyt Kauppalehdessä taloustoimittajana vuodesta 2008 keskittyen viime vuosina sijoittamisen ja markkinoiden teemoihin sekä ilmailualaan. Vuodesta 2013 Broström on toiminut Ilmailutoimittajat ry:n puheenjohtajana. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa taloustoimittajana ja uutispäällikkönä uutistoimisto Startelissa ja Taloussanomissa, viestintätehtävissä ulkoasiainministeriössä sekä toimittajana Yleisradiossa ja MTV3:ssa. Koulutukseltaan Broström on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.  

Kira Gronow opiskelee lukuvuoden 2015–2016 Berliinin Freie Universitätissä. Gronow on työskennellyt Helsingin Sanomien eri osastoilla sekä toimittajana että tuottajana. Tällä hetkellä hän on tuottaja palvelujournalismitoimituksessa. Gronow on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Toimittajana hän on erikoistunut historiallisiin aiheisiin. Berliinissä Gronow tutkii toisen maailmansodan aikana ilmestyneitä saksalaislehtiä.

 

Meri Valkama opiskelee lukuvuoden 2015–2016 Berliinin Freie Universitätissä, jossa hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmaan. Stipendiaattivuotensa aikana Valkama pureutuu entisessä DDR:ssä työskennelleiden toimittajien ammatti-identiteettiin ja sen muutoksiin maailmanpolitiikan myllerryksissä. Valkama on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa pääasiassa yhteiskunnallisista aiheista esimerkiksi Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen ja Imageen. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana Journalistissa, Anna-lehdessä, Helsingin Sanomissa ja Kansan Uutisissa sekä päätoimittajana Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaslehdessä Kylterissä.

Antti Järvi

Antti Järvi opiskelee lukuvuoden Chinese Society -ohjelmassa Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Hän on vapaa toimittaja ja tietokirjailija, ja hän kuuluu Long Play -julkaisun perustajajäseniin ja toimituskuntaan. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien kulttuuritoimittajana. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri Tampereen yliopistosta.

ninni_lehtniemi

Ninni Lehtniemi on työskennellyt Oliviassa toimittaja-some-tuottajana ja toimituspäällikönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ylioppilaslehden toimitussihteerinä ja toimittajana sekä ulkomaantoimittajana Helsingin Sanomissa. Lehtniemi on valmistunut Jyväskylän yliopiston journalismin maisteriohjelmasta ja suorittanut BA in Journalism, Film & Broadcasting -tutkinnon Cardiffin yliopistossa. Ninni Lehtniemi opiskelee lukuvuoden 2015-2016 Oxfordin yliopistossa.

Anne Moilanen

Anne Moilanen on työskennellyt erilaisissa journalistisissa tehtävissä 1990-luvulta lähtien mm. Helsingin Sanomissa, Annassa ja Ylioppilaslehdessä. Hän on toiminut teatterikriitikkona, feministisen Tulva-aikakauslehden päätoimittajana sekä kulttuuriministerin erityisavustajana. Viimeksi hän on työskennellyt Ylen tv-uutisten toimittajana. Koulutukseltaan Anne Moilanen on filosofian maisteri, pääaine teatterin ja draaman tutkimus. Oxfordissa hän tutkii poliittisia skandaaleja.

Tuija Pallaste

Tuija Pallaste opiskelee lukuvuoden 2015-2016 USC Annenbergin Specialized Journalism -maisteriohjelmassa. Hän on työskennellyt toimittajana ja toimitussihteerinä Helsingin Sanomissa vuodesta 2006 lähtien: HS.fi:ssä, Nyt-liitteessä ja viimeksi featuretoimituksessa, jossa hän vastaa HS-Teema -lehdestä. Sitä ennen hän on työskennellyt kesätoimittajana Turun Sanomien uutistoimituksessa ja vetänyt Keskisuomalaisen nuorisoliitettä. Pallaste on koulutukseltaan HuK Jyväskylän yliopistosta.


Heidi Piiroinen opiskelee lukuvuoden 2015-2016 Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa. Opinnoissaan hän keskittyy dokumenttielokuvaan ja monimediallisen sisällöntuottamisen kursseihin. Piiroinen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vakituisena valokuvaajana vuodesta 2006. Hän on valmistunut medianomiksi Turun ammattikorkeakoulun valokuvauksen linjalta.


Ville Seuri

Ville Seuri opiskelee lukuvuoden 2015-2016 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa Isossa-Britanniassa. Suomessa hän työskentelee Helsingin Sanomien uutispäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut esimiehenä ja toimittajana saman lehden kotimaan- ja kaupunkitoimituksissa sekä toimittajana Savon Sanomissa ja Ylioppilaslehdessä. Reuters-instituutissa Seuri tutkii journalistista esimiestyötä.