Mikä Stipendiblogi?

Stipendiblogiin kirjoittavat Helsingin Sanomain Säätiön toimittajastipendiaatit sekä kahden muun stipendiohjelman osallistujat, joita säätiö tukee.

Useimmat blogin kirjoittajat ovat toimittajastipendiaatteja. He kertovat opiskelustaan ja elämästään ulkomaisissa yliopistoissa. Säätiö myöntää vuosittain noin kymmenelle toimittajalle stipendin jatko-opintoihin ulkomailla. Haku järjestetään syksyisin.

Stipendiblogiin kirjoittaa vuosittain myös kaksi viestinnän ja journalismin opiskelijaa, jotka tekevät työharjoittelun kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä. Harjoitteluun voi hakea oman oppilaitoksen kautta (Helsingin, Jyväskylän tai Tampereen yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu).

Lisäksi blogissa näkyvät silloin tällöin Woodrow Wilson Centerin Suomi-ohjelman osallistujat. Helsingin Sanomain Säätiö on vuodesta 2013 lähtien tukenut stipendiohjelmaa, jonka kautta suomalaiset yhteiskunnalliset vaikuttavat voivat hakea työskentelemään Washingtonissa sijaitsevassa tutkimuskeskuksessa ja ajatushautomossa. Ohjelmaa koordinoi Säätiöt ja rahastot -yhdistys.