Kirjoittajat 2023-2024

Laura Kukkonen opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2023–2024 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa. 

Kukkonen siirtyy Columbian yliopiston opiskelijaksi Helsingin Sanomien talouden uutistoimittajan tehtävästä. Ennen Helsingin Sanomia hän on työskennellyt taloustoimittajana Alma Talentin lehdissä muun muassa Talouselämässä. 

Kukkonen on valmistunut medianomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelmasta.

Sanni Laine työskentelee syksyllä 2023 Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa.

Laine on aiemmin työskennellyt tutkimusavustajana uutismedian omistusta selvittäneessä EU-pilottihankkeessa sekä toimittajana muun muassa Keskisuomalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa.

Laine valmistui kesällä 2021 Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi pääaineenaan journalistiikka, ja tekee parhaillaan saman pääaineen maisteriopintoja.

Katja Liukkonen opiskelee lukuvuoden 2023-2024 Los Angelesissa, jossa hän suorittaa erikoistuvan journalismin maisteriohjelman University of Southern Californiassa (USC).

Liukkonen on työskennellyt Ylellä vuodesta 2013 ja toimii venäjänkielisen toimituksen Yle Novostin tiiminvetäjänä, uutisankkurina ja toimittajana. Hän on työskennellyt myös muun muassa Yle Perjantaissa ja Yle Uutisissa. Aiemmin Liukkonen on tehnyt toimittajan töitä myös MTV:llä ja sanomalehti Itä-Savossa.

Liukkonen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopiston koulutusohjelmasta Media and Global Communication ja kandidaatiksi University of Brightonista Englannista.