Kirjoittajat 2023-2024

Laura Kukkonen opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2023–2024 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa. 

Kukkonen siirtyi Columbian yliopiston opiskelijaksi Helsingin Sanomien talouden uutistoimittajan tehtävästä. Ennen Helsingin Sanomia hän on työskennellyt taloustoimittajana Alma Talentin lehdissä muun muassa Talouselämässä. 

Kukkonen on valmistunut medianomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelmasta.

Hanna Käyhkö opiskelee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa lukuvuoden 2023–2024.

Hanna Käyhkö työskentelee Joensuussa ilmestyvän kaupunkilehti Karjalan Heilin päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa uutispäällikkönä sanomalehti Karjalaisessa sekä toimittajana Savon Sanomissa, Hämeen Sanomissa ja Väli-Suomen median politiikan toimituksessa.

Käyhkö on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Itä-Suomen yliopistosta. 

Reuters-instituutissa Käyhkö tutkii sitä, miten pienillä resursseilla toimivat paikallis- ja kaupunkilehdet voisivat menestyä nykyistä paremmin digitaalisessa maailmassa.

Sanni Laine työskentelee syksyllä 2023 Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa.

Laine on aiemmin työskennellyt tutkimusavustajana uutismedian omistusta selvittäneessä EU-pilottihankkeessa sekä toimittajana muun muassa Keskisuomalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa.

Laine valmistui kesällä 2021 Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi pääaineenaan journalistiikka, ja tekee parhaillaan saman pääaineen maisteriopintoja.

Katja Liukkonen opiskelee lukuvuoden 2023–2024 Los Angelesissa, jossa hän suorittaa erikoistuvan journalismin maisteriohjelman University of Southern Californiassa (USC).

Liukkonen on työskennellyt Ylellä vuodesta 2013 ja toimii venäjänkielisen toimituksen Yle Novostin tiiminvetäjänä, uutisankkurina ja toimittajana. Hän on työskennellyt myös muun muassa Yle Perjantaissa ja Yle Uutisissa. Aiemmin Liukkonen on tehnyt toimittajan töitä myös MTV:llä ja sanomalehti Itä-Savossa.

Liukkonen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopiston koulutusohjelmasta Media and Global Communication ja kandidaatiksi University of Brightonista Englannista.


Veera Nikkilä on kevään 2024 töissä Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI), Wienissä.

Hän on suorittanut viestinnän AMK-tutkintonsa Alankomaissa, opiskellut englannin filologiaa Lillen yliopistossa sekä ollut opiskelijavaihdoissa Lontoossa ja Mexico Cityssä. Parhaillaan hän viimeistelee journalistiikan maisteritutkintoaan Tampereen yliopistossa. 

Nikkilä on työskennellyt aiemmin Palvelualojen ammattiliitossa (PAM), Ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikössä, Kouvolan Sanomissa ja Iltalehdessä.

Merituuli Saikkonen opiskelee lukuvuoden 2023–2024 johtamista, journalismin strategioita, innovaatiokulttuuria ja ansaintamalleja Executive Program in News Innovation and Leadership -koulutusohjelmassa New Yorkin kaupunginyliopiston (CUNY) journalismikoulussa.

Saikkonen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2002 lähtien. Hän on ollut toimittajana kaupunki-, lifestyle- ja featuretoimituksissa, tuottajana Nyt- ja Lauantai-liitteissä, uutispäällikkönä kaupunki- ja lifestyletoimituksissa sekä HS Meidän perhe -lehden päätoimittaja. Tällä hetkellä Saikkonen toimii Helsingin Sanomien lifestyletoimituksen esihenkilönä ja vastaa sen lisäksi Sport Digi- ja HS Meidän perhe -aikakauslehtien digitalisoimisesta. 

Koulutukseltaan Saikkonen on filosofian maisteri. Hän teki gradunsa vuonna 2017 digitaalisesta featurekerronnasta.

Hannu Tikkala opiskelee lukuvuoden 2023–2024 Constructive Institutessa Aarhusissa. Hän paneutuu lukuvuoden aikana vaalikoneisiin ja siihen, miten niiden toimintaa voisi jatkossa kehittää.

Tikkala työskentelee politiikan toimittajana Ylellä. Hän on opiskellut historiaa Oulun yliopistossa ja valmistunut filosofian maisteriksi. Ennen Yleä Tikkala on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa, Kalevassa ja Pohjolan Sanomissa.   

Maria Tolsa opiskelee lukuvuoden 2023–2024 Europäische Journalisten-Fellowships -ohjelmassa Freie Universität -yliopistossa Berliinissä.

Tolsa työskentelee ulkomaantoimittajana Ylellä. Koulutukseltaan Tolsa on filosofian maisteri. Hän opiskeli pääaineinaan journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja englantilaista filologiaa Helsingin yliopistossa.

Maarit Uber opiskelee Fudanin yliopistossa Shanghaissa lukuvuoden 2023–2024.

Uber on venäjänkielisiin maihin erikoistunut viestinnän ammattilainen. Hän on työskennellyt viime vuosina muun muassa Lännen Medialle ja tehnyt juttuja Suomen Kuvalehteen. Aiemmin Uber toimi Moskovassa MTV:n ja STT:n kirjeenvaihtajana ja toimittajana Yhdysvalloissa.