Kirjoittajat 2024-2025

Tanja Bodyanskaya osallistuu lukuvuonna 2024-2025 Europäische Journalisten Fellowship -ohjelmaan Freie Universität Berliinissä.

Bodyanskaya on työskennellyt toimittajana ja uutisankkurina MTV Uutisissa sekä Ylellä. Hän on myös aiemmin toiminut tiedottajana ja kääntäjänä Helsingin juhlaviikoilla.

Koulutukseltaan Bodyanskaya on teatterituotannon maisteri. Freie Universitätissä hän tutkii disinformaatioon ja uutisyleisöön vaikuttamiseen liittyviä kysymyksiä.

Rosa Kettumäki opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2024–2025 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa.

Kettumäki siirtyy Columbian yliopiston opiskelijaksi Ylen ajankohtaistoimituksesta, jossa hän on toiminut mediakriittisen Viimeinen sana -ohjelman vetäjänä. Hän on työskennellyt viimeisen 10 vuoden aikana Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan eri toimituksissa. Hänet tunnetaan mm. Ylen aamun ja Perjantai-ohjelman juontajana. 

Kettumäki on valmistunut medianomiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta tv- ja radiotyön koulutusohjelmasta.

Anette Kärkkäinen osallistuu kesällä 2024 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. 

Kärkkäinen työskentelee Me Naisten feature-tiimissä toimittajana. Työn yksi aspekti on nostaa esille erityisesti naisten elämään liittyviä epäkohtia. Kärkkäiselle työn lähtökohta on eriarvoisuuden tiedostaminen ja esille tuominen aina juttuprosessin alkumetreiltä valmiiseen artikkeliin. Ennen Me Naisia Kärkkäinen on työskennellyt Helsingin Sanomissa sekä Meidän Perhe -lehdessä.

Kärkkäinen on valmistunut medianomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin koulutusohjelmasta. 

Noora Mattila opiskelee lukuvuoden 2024-2025 Constructive Institutessa Aarhusissa. Lukuvuoden aikana hän tutkii mis- ja disinformaation vaihtoehtoisia käsittelytapoja mediassa sekä käsittelytapojen vaikutusta polarisaatioon ja luottamukseen. 

Mattila työskentelee podcast-toimittajana Jaksomediassa ja kirjoittaa parhaillaan toista tietokirjaansa. Hänen ensimmäinen tietokirjansa Heränneet (Otava 2022) käsitteli salaliittoteorioita ja rokotevastaisuutta. Hän on työskennellyt useissa lehdissä sekä freelancertoimittajana muun muassa Yhdysvalloissa.

Mattila on koulutukseltaan filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Juuso Määttänen opiskelee taide- ja kulttuurijournalismia lukuvuoden 2024-2025 ajan erikoistuvan journalismin maisteriohjelmassa University of Southern Californiassa (USC) Los Angelesissa. 

Määttänen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2017, ja hän on sinä aikana ollut töissä kulttuuri-, feature- ja ulkomaantoimituksessa, Nyt.fI:ssä sekä uutisdeskissä. Ennen Helsingin Sanomia Määttänen on työskennellyt muun muassa Iltalehdessä, Aamulehdessä, Karjalaisessa ja City-lehdessä. 

Määttänen on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan journalismi.

Sanna Raita-aho osallistuu syksyllä 2024 World Press Instituten stipendaattiohjelmaan Yhdysvalloissa.

Raita-aho on uutistoimisto STT:n toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa ulkomaan ja politiikan erikoistoimittajana. Hän aloittaa STT:n Brysselin-kirjeenvaihtajana tammikuussa 2025. Vuosina 2016-2018 hän toimi Ylen avustajana Turkissa.

Raita-aho on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi rauhan- ja konfliktintutkimuksen opinto-ohjelmasta Tampereen yliopistosta.

Tea Rissanen työskentelee syksyn 2024 Kansainvälisessä Lehdistöinstituutissa Wienissä Itävallassa. 

Rissanen on työskennellyt mediatalo Keskisuomalaisessa uutis-, verkko-, ja talousosastojen toimittajana. Lisäksi hän on toiminut toimittajien paikallisyhdistyksen asiainhoitajana. 

Rissanen suoritti journalistiikan kandidaatin opintonsa päätökseen Jyväskylän yliopistossa kesällä 2022 ja suorittaa parhaillaan maisterin opintojaan.

Anne Salomäki opiskelee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa lukuvuoden 2024–2025. 

Salomäki työskentelee toimittajana ja toimitussihteerinä STT:ssä sekä kirjoittaa vapaana toimittajana esimerkiksi järjestölehtiin. Aiemmin hän on työskennellyt paikallis- ja maakuntalehdissä Kaakkois- ja Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla, Helsingin Sanomissa, toimitussihteerinä englanninkielisellä kasvuyritysverkkosivustolla sekä kansainvälisessä sisältötoimistossa. Vapaana toimittajana hän on tehnyt juttuja Suomesta, muualta Euroopasta ja Latinalaisesta Amerikasta sekä toiminut tuottajana dokumenttielokuvassa. 

Salomäki on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta ja suorittanut Master of Arts -tutkinnon sosiologiasta Manchesterin yliopistossa.