Kirjoittajat 2016 – 2017

Minna Asikainen

Minna Asikainen osallistuu syksyllä 2016 World Press Instituten Fellowship-ohjelmaan, jossa tutustutaan yhdeksän viikon ajan Yhdysvaltoihin ja maan tiedotusvälineisiin. Asikainen on työskennellyt suurimman osan työurastaan Ylessä – mm. taloustoimittajana ja aamu-tv:n tuottajana. Tällä hetkellä hän on Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö.

jukkahuusko

Jukka Huusko opiskelee lukuvuoden 2016–2017 Berliinin Freie Universitätissä. Huusko on Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja ja entinen Kairon-kirjeenvaihtaja, joka on viime vuodet keskittynyt raportoimaan Lähi-idän tilanteesta. Myös Berliinissä hän tutkii Lähi-itään keskittyvän ulkomaanjournalismin haasteita. Aiemmin Huusko on työskennellyt muun muassa MTV3:ssa ja Ylessä. Huusko on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta.                 

juttahoegmander

 

 Jutta Högmander suorittaa lukuvuonna 2016 – 2017 Los Angelesissa USC Annenbergissa M.A. in Specialized Journalism -tutkinnon. Hän aikoo keskittyä opinnoissaan datajournalismiin ja politiikkaan. Högmander on työskennellyt Aamulehdessä Tampereen asioista vastaavana kunnallistoimittajana vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen hän on ollut toimittajana Turun Sanomissa ja kesätoimittajana Uudenkaupungin Sanomissa. Högmander valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopiston tiedotusopin laitokselta vuonna 2005.

panukarhunen

 Panu Karhunen opiskelee lukuvuoden 2016-2017 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Suomessa hän työskentelee toimituksen esimiehenä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Työt Ilta-Sanomissa Karhunen aloitti vuonna 2002. Hän on työskennellyt lehdessä eri osastoilla uutispäällikkönä, vuoropäällikkönä ja toimittajana. Karhunen on käynyt Sanoman toimittajakoulun 13. peruskurssin vuosina 2007-2008.

heinimaksimainen

 Heini Maksimainen on vapaa toimittaja. Hän opiskelee lukuvuoden 2016 - 2017 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Maksimainen on työskennellyt aikaisemmin toimitussihteerinä Trendissä sekä toimittajana Helsingin Sanomissa, Me Naisissa ja Aamulehdessä. Maksimainen on erikoistunut terveys- ja hyvinvointiaiheisiin. 

arjapaananen

Arja Paananen opiskelee lukuvuoden 2016-2017 Pietarin Eurooppalaisessa yliopistossa, jonka kanssa Helsingin Sanomain Säätiö käynnistää stipendiohjelman ensimmäistä kertaa. Paananen on Ilta-Sanomien Venäjä-erikoistoimittaja, joka aloitti kirjeenvaihtajanuransa Moskovassa vuonna 1990 maan ollessa vielä Neuvostoliitto. Sittemmin Paananen on asunut Moskovassa ja Pietarissa yhteensä noin yhdeksän vuotta eri ajanjaksoissa. Paananen on koulutukseltaan filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan venäjän kieli ja sivuaineinaan journalistiikka sekä valtio-oppi.Pietarissa Paananen opiskelee ensisijaisesti Venäjän ja Euraasian opintokokonaisuutta – eli sitä, miten Venäjä näkee itsensä entisen Neuvostoliiton perillisenä ja alueen geopoliittisena voimatekijänä.

marjuttervola

 Marjut Tervola on työskennellyt monipuolisesti journalistisissa tehtävissä vuodesta 2000 lähtien Yleisradiossa, Tarinatalossa ja Helsingin Sanomissa. Hän on toiminut juontajana ja käsikirjoittajana Ylen ohjelmissa Strada ja Hullu juttu sekä ohjannut myös dokumentteja. Työssään Tervola tarkastelee mielellään yhteiskunnallisia aiheita yllättävistä näkökulmista. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta, pääaineena viestintä. Lukuvuoden 2016-2017 Tervola opiskelee Columbia Journalism Schoolissa New Yorkissa Master of Arts -ohjelmassa.

ilonaturtola

 Ilona Turtola opiskelee lukuvuoden 2016–2017 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa Britanniassa. Suomessa hän on työskennellyt Yle Uutisissa vuodesta 2008 alkaen, viimeisimpinä Uudenmaan uutisiin keskittyvässä toimituksessa. Aiemmin hän on työskennellyt Yle Uutisissa muun muassa taloustoimituksessa ja uutissuunnittelussa. Yleä ennen työpaikkana oli STT. Koulutukseltaan Turtola on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, pääaineena journalistiikka. Lisäksi hän on opiskellut Helsingin yliopistossa, pääaineena suomen kieli. Reuters-instituutissa Turtola tutkii toimittajien ammatti-identiteetin rakentumista sosiaalisen median eri kanavissa.

heidivaaramaki

 Heidi Väärämäki opiskelee lukuvuoden 2016–2017 Chinese Politics and Diplomacy -ohjelmassa Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Väärämäki on työskennellyt Helsingin Sanomissa toimittajana ja tuottajana vuodesta 2010 lähtien. Tällä hetkellä Väärämäki on toimittajana Helsingin Sanomien Lifestyle-toimituksessa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Aamulehdessä ja Suomen tietotoimistossa. Väärämäki on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.


Hanna Asikainen viettää lukuvuoden 2016­­–2017 New Yorkissa toimien Suomen YK-suurlähetystössä viestinnän harjoittelijana ja opiskellen New York Universityssä talousjournalismin linjalla. Hän on maisterivaiheen journalistiikan opiskelija Tampereen yliopistosta ja median pätkätyöläinen, joka rakastaa erilaisia tarinoita ja kohtaamisia. Hanna on suorittanut kandidaatintutkintonsa Walesin yliopistossa vuosina 2010–2013 dokumentaarisesta elokuvasta.