Kirjoittajat 2008 – 2009

tuomasforsell

Tuomas Forsell opiskeli Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina UC Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa. Suomessa Tuomas työskentelee MTV3-uutisissa.

kimmolunden

Kimmo Lundén työskenteli toimittajana Kauppalehdessä ja keskittyi Oxfordin yliopiston Reuters Institute of the Study of Journalismissa internetin murrosta elävään mediatalouteen. Perinteiset mediat hakevat uusia asnaintalogiikoita ja tapaa toimia kaikkialla maailmassa. Lundén on aiemmin opiskellut Isossa-Britanniassa The London School of Economicsissa.

Annikka Mutanen

Annikka Mutanen opiskeli Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän tutki vuoden aikana uskonnon käsittelyä suomalaisessa ja brittijournalismissa. Mutanen on Tiede-lehden toimittaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt tiede- ja ulkomaantoimittajana Helsingin Sanomissa.

sallanazarenko

Salla Nazarenko muutti Oxfordiin Georgiasta, missä hän työskenteli projektipäällikkönä Institute of War and Peace Reporting -järjestössä. Nazarenko on valmistunut Tampereen yliopiston Tiedotusopin laitokselta ja suomalainen sanomalehdistö Hesarista Lapin Kansaan on hänelle tuttu lukuisilta kesätoimittajapesteiltä. Vuodesta 2002 Nazarenko on tehnyt media-alan kehitysyhteistyötä ensin Keski-Aasiassa ja sittemmin Etelä-Kaukasiassa. Oxfordissa hän tutki Abhasian ja Etelä-Ossetian kuvaa neljässä sanomalehdessä sekä opiskelee georgian kieltä.

annaliina

Anna-Liina Kauhanen oli Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Freie Universitätissa Berliinissä Europäischen Journalisten Fellowship - toimittajaohjelmassa. EJF-ohjelmassa Kauhanen tutki poliittisia reaktioita globalisaatioon ja sitä, miten toimittajat kertovat globalisaation tarinaa. Suomessa hän on työskennellyt Helsingin Sanomien sunnuntaitoimituksen uutispäällikkönä.

anu

Anu Partanen osallistui keväällä 2009 innovaatiojournalismin koulutusohjelmaan Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän työskenteli ohjelman aikana viisi kuukautta Fortune-lehdessä New Yorkissa. Suomessa Anu on työskennellyt muun muassa Image-lehden toimituspäällikkönä sekä Helsingin Sanomain toimittajana.

anna

Anna Kattan on toimittaja ja uutisankkuri Yleisradion englanninkielisissä uutisissa. Kevään 2009 InJo -ohjelman aikana hän työskenteli Fortune Magazinessa New Yorkissa. Annalla on maisterin tutkinnot genetiikasta ja valtio-opista, molemmat Helsingin yliopistosta.

juha-pekka

Juha-Pekka Tikka on toimittaja Ilta-Sanomissa. Hän osallistui kevätkesällä 2009 Innovation Journalism Fellowship Programiin Stanfordin yliopistossa Palo Altossa ja työskenteli osana sitä Xconomy-julkaisussa San Diegossa. Erityismielenkiinnon kohteena J.P.:llä olivat Silicon Valleyn ja USA:n talouden tapahtumat.

jussi

Jussi Rosendahl oli stipendiaattina Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismi-ohjelmassa. Piilaakson opit muuttuivat kevään aikana käytännöksi Seed Magazine -lehdessä New Yorkissa. Suomessa Jussi on työskennellyt Kauppalehden toimittajana Alma Median yhteistoimituksessa.