Kirjoittajat 2012 – 2013

achte

Anne Achté opiskelee lukuvuoden 2012–2013 Oxfordin Yliopistossa Reuters-instituutissa. Viimeksi hän on työskennellyt tuottajana Yleisradiossa radion ajankohtaisohjelmissa; sitä ennen radion ja onlinen tuottajana Yle Helsingin aluetoimituksessa sekä tuottajana YLEQ:ssa ja Radio Ainossa. Viime vuodet hän on muun työnsä ohella keskittynyt miettimään sosiaalisen median vaikutuksia perinteiseen mediaan; tämä on hänen tutkimuskohteenaan myös Oxfordissa.

kiuttu

Saila Kiuttu opiskelee lukuvuoden 2012 - 2013 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän on työskennellyt Suomen Tietotoimistossa (nyk. STT-Lehtikuva) vuodesta 2002. Hän on muun muassa tuottanut radio- netti- ja teemauutisia sekä uutisvideoita. Lisäksi hän on ollut kotimaan toimittajana, oikeustoimittajana, netti- ja radiotoimittajana, videotoimittajana sekä toimitussihteerinä. Oxfordissa Kiuttu pohtii, miten tablettien yleistyminen muuttaa journalistista kerrontaa. Hän haluaa luoda toimittajille työkalukirjasen, joka esittelee tablettikerronnan mahdollisuuksia ja haasteita. Koulutuksensa Kiuttu on saanut Tampereen yliopistosta, josta hän on valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi sekä Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta, josta hän on valmistunut medianomiksi.

koistinen

Olavi Koistinen osallistuu syksyllä 2012 World Press Institute -säätiön Fellowship-ohjelmaan, jossa tutustutaan yhteiskuntaan ja journalismiin Yhdysvalloissa. Koistinen on Helsingin Sanomien taloustoimittaja ja työskennellyt HS:ssä reilut kahdeksan vuotta lehden useilla eri osastoilla. Koistinen on diplomi-insinööri.

antti auttiköngäs

Antti Kokkonen opiskelee Berliinin Freie Universitätissä lukuvuoden 2012–2013. Hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmaan. Hän pyrkii Berliinissä hahmottamaan maakuntalehdelle tiekarttaa painetusta digitaaliseen. Suomessa Kokkonen työskentelee Rovaniemellä Lapin Kansan (levikki 32 000) päätoimittajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien politiikan toimituksen esimiehenä.

helena

Helena Liikanen-Renger opiskelee lukuvuoden 2012–2013 USC Annenbergin Specialized Journalism-maisteriohjelmassa. Suomessa hän on työskennellyt MTV3:n uutistoimituksessa vuodesta 2003 mm. ulkomaantoimittajana, videojournalistina ja uutistuottajana. Los Angelesissa Liikanen-Renger opiskelee dokumentintekoa, multimediataitoja ja kulttuurijounalismia kehittyäkseen alan moniosaajana. Koulutukseltaan Liikanen-Renger on valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta.

veera

Veera Luoma-aho opiskelee UC Berkeleyssä median uusia kerronnan muotoja ja tutkivaa journalismia. Hän on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, Sunnuntai-sivuilla ja politiikan toimituksessa sekä aiemmin mm. Ylioppilaslehden päätoimittajana, Yle Uutisissa ja Ilta-Sanomissa. Luoma-aho on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka ja opiskellut lisäksi televisio- ja radiotyötä.

anu

Anu Nousiainen opiskelee lukuvuoden 2012-2013 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta ja on opiskellut myös valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Nousiainen on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt HS:n sunnuntaitoimituksessa ja lehden Aasian-kirjeenvaihtajana. Hänet palkittiin Vuoden journalistiksi Bonnierin Suuressa journalistikilpailussa 2012. Oxfordissa Nousiainen tutkii narratiivista journalismia.

pajari

Katriina Pajari opiskelee Shanghaissa Fudanin yliopiston Chinese Politics and Diplomacy -ohjelmassa lukuvuoden 2012–2013. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2007, ensin uutistoimittajana kotimaan- ja kaupunkitoimituksissa ja viimeksi Nyt-liitteessä.

rintakoski

Kari Rintakoski opiskelee lukuvuoden 2012–2013 University of Southern Californian Annenberg School for Communication and Journalismin M.A.´in Specialized Journalism -ohjelmassa. Suomessa hän työskentelee toimittajana uutistoimisto Startelissa ja Taloussanomissa. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana ja toimitussihteerinä Hämeen Sanomissa ja Taloussanomissa.

vahti

Jukka Vahti opiskelee Berliinin Freie Universitätissä lukuvuoden 2012–2013. Hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmaan. Osana opintojaan Berliinissä hän selvittää saksalaisten politiikan toimittajien käsityksiä omasta roolistaan eurokriisin analysoinnissa ja uutisoinnissa. Suomessa Jukka Vahti työskentelee Vihreän Langan politiikan toimittajana ja on aiemmin työskennellyt myös lehden toimitussihteerinä, toimituspäällikkönä ja vs. päätoimittajana.