Kirjoittajat 2009 – 2010

stanfordilaiset-SMALL

Janne-Pekka Manninen osallistuu vuoden 2010 alkupuoliskolla Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismin ohjelmaan. Manninen työskentelee koulutusjakson jälkeen kevään ja kesän aikana sanfranciscolaisessa VentureBeat-uutisblogissa. VentureBeat keskittyy Piilaakson start up -yritysten ja riskirahoituksen seuraamiseen. Suomessa Manninen työskentelee Oulussa, teknologiaan erikoistuneena toimittajana Kalevassa.

Jukka Stanford

Jukka Perttu osallistuu vuoden 2010 alkupuoliskolla Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismin ohjelmaan. Osana ohjelmaa hän työskentelee maalis-kesäkuun Xconomy-nimisessä julkaisussa Bostonissa. Xconomy tuottaa erityisesti talous- ja tekniikkasektorien johtajille tuoretta tietoa yrityksistä, ihmisistä ja teknologian trendeistä. Suomessa Jukka työskentelee toimittajana Helsingin Sanomien uutistoimituksessa.

Posio

Matti Posio on keväällä 2010 innovaatiojournalismin fellow Stanfordin yliopistossa Kalifornian Piilaaksossa. Osana puolen vuoden mittaista koulutusohjelmaa hän työskentelee Hearst-yhtymän sanomalehtien yhteisessä politiikantoimituksessa Washington DC:ssä. Koti-Suomessa Matti tuottaa ja editoi Aamulehden palkittuja sunnuntailiitteitä, Asioita ja Ihmisiä, joita pitkäaikainen Venäjä-reportteri oli mukana perustamassa.

IMG_0460

Sampo Vaarakallio opiskelee kevään 2010 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän on YLE Uutisten ulkomaantoimittaja vuodesta 1995. Oxfordissa hän tutkii uskonnon ja valtion suhdetta ja etenkin sitä, miten se näkyy mediassa - esimerkkinä hän käyttää Ranskassa meneillään olevia keskusteluja hunnuista ja kansallisesta identiteetistä.


Jussi Niemeläinen opiskelee syksyn 2009 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän tutkii, miten online-uutisointi on vaikuttanut printtijournalismiin. Niemeläinen on työskennellyt Helsingin Sanomista vuodesta 2003, viimeksi kotimaantoimituksen uutispäällikkönä.

Johanna Vehkoo

Johanna Vehkoo opiskelee lukuvuoden 2009 - 2010 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hänen tutkimuksensa käsittelee sanomalehtijournalismin tulevaisuutta ja erityisesti sitä, mitä printtijournalismin laadulle tapahtuu verkossa. Suomessa Vehkoo työskentelee kirjallisuudesta vastaavana kulttuuritoimittajana Aamulehdessä.

YLE toimittaja Liisa Vihmanen

Liisa Vihmanen opiskelee tulevan talven Oxfordin yliopiston Reuters-Instituutissa. Hänen tutkimuksensa käsittelee kuvan ja tekstin vuoropuhelua printtimediassa. Suomessa hän työskentelee toimittajana YLE Kulttuurissa sekä radiossa että televisiossa. Maisterintutkinnon Vihmanen on suorittanut filosofiassa.

Minttu Mikkonen

Minttu Mikkonen opiskelee lukuvuoden 2009 - 2010 Berliinin Freie Universitätin toimittajaohjelmassa Europäische Journalisten-Fellowshipsissä eli EJF:ssä. Hän tutkii suomalaista ja saksalaista nettiaktivismia. Mikkonen on työskennellyt Helsingin Sanomien eri toimituksissa vuodesta 2001. Viimeksi hän työskenteli uutispäällikkönä kotimaan- ja kaupunkitoimituksissa.


Tuomas Näveri on Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Freie Universitätissa Berliinissä Europäischen Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmassa (EJF). Suomessa Näveri työskentelee uutispäällikkönä Ilta-Sanomien verkkotoimituksessa. Berliinissä Näveri tutkii, miten perinteiset saksalaismediat yrittävät selvitä internetajan myllerryksestä.

Ayla Albayrak

Ayla Albayrak aloitti elokuussa opinnot Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Kalifornian yliopistossa, UC Berkeleyn journalismin laitoksella (J-School). Albayrak on freelancer-toimittaja ja Helsingin Sanomien vakituinen avustaja Turkissa. J-Schoolissa Albayrak opiskelee uusmediaa, tutkivaa journalismia sekä pitkän kaavan kirjoittamista.

niko2kropattu

Niko Nurminen opiskelee lukuvuoden 2009 - 2010 Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. University of Southern Californian Annenberg School for Communicationin M.A. in Specialized Journalism-ohjelmassa hän tutkii ulkomaantoimittamisen tulevaisuutta seka amerikkalaisnäkemyksia kansainvälisista suhteista, diplomatiasta ja poliittisesta kampanjoinnista. Suomessa Nurminen työskentelee Nelosen uutisissa.

Pekka Pekkala

Pekka Pekkala opiskelee University of Southern Californiassa Los Angelesissa, Specialized Journalism -maisteriohjelmassa 2009 - 2010. Hän on valmistunut maisteriksi Tampereen yliopiston tiedotusopista ja työskennellyt 12 vuotta Helsingin Sanomissa toimittajana, kehityspäällikkönä ja tuottajana. Kaliforniassa hän aikoo selvittää, millä toiminta- ja rahoitusmallilla laatujournalismia tehdään tulevaisuudessa rivi-ilmoitusten ja tilaajien lukijoiden karattua internettiin.