Kirjoittajat 2011 – 2012

Tiina Rajamäki

Tiina Rajamäki opiskelee Berliinin Freie Universitätissä lukuvuoden 2011–2012. Hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmaan. Hän pureutuu Berliinissä tutkivaan journalismiin ja verkon avaamiin uusiin tapoihin tehdä sitä. Suomessa Rajamäki työskentelee Helsingin Sanomien kotimaantoimituksen varaesimiehenä. Sitä ennen hän oli HS:n ulkomaantoimittaja.


Reetta Räty opiskelee lukuvuoden 2011 - 2012 Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Hän on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Kiinassa hän suorittaa jatko-opintokokonaisuuden Chinese Society. Räty on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 1995 mm. kesätoimittajana, toimittajana, Nyt-liitteen esimiehenä ja toimituspäällikkönä.


Kaijaleena Runsten toimii verk kotoimittajana ja verkkopalveluiden projektipäällikkönä Maaseudun Tulevaisuudessa, työskennellyt MT:ssä useissa eri toimituksellisissa tehtävissä vuodesta 1999 mm. kirjeenvaihtajana Brysselissä 2003 - 2006. Oxfordissa häntä kiinnostaa se, miten uusi teknologia muuttaa toimittajan tiedonetsintää ja lähteiden käyttöä. Hänen tutkimuksensa käsittelee sitä, millaisia lähteitä toimittajat käyttävät kirjoittaessaan uutisia globaalista kauppapolitiikasta ja Maailman kauppajärjestöstä WTO:sta.

Joose Palonen

Joose Palonen opiskelee Kalifornialaisen UC Berkeleyn journalismin laitoksella lukuvuonna 2011 - 2012.  Hän on työskennellyt toimittajana Aamulehdessä ja Ilta-Sanomissa sekä uutispäällikkönä urheilulehti Veikkaajassa. Berkeleyssä hän tutkii tarinallista kirjoittamista sekä journalismin uusia muotoja ja mahdollisuuksia. Palonen on opiskellut aiemmin Montrealissa McGillin yliopistossa, Canterburyssa Kentin yliopistossa ja valmistunut maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kansainvälinen politiikka.


Marija Skara on Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Freie Universitätissä Berliinissä Europäischen Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmassa (EJF) lukuvuoden 2011 - 2012. Hän tutkii saksalaista kulttuurijournalismia radiossa, erityisesti keskittyen ajankohtaiseen kulttuurijournalismiin. Erityisesti Skaraa kiinnostaa ääni-ilmaisun ja juontajapersoonien merkitys ajankohtaisia kulttuuriaiheita käsittelevissä ohjelmissa. Suomessa Skara on työskennellyt toimittajana ja tuottajana YLE Radio 1:n Radion kulttuuriuutisissa ja Kultakuumeessa

Saska Saarikoski

Saska Saarikoski opiskelee lukuvuoden 2010 - 2011 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän tutkii toimittajien henkilöbrändien suhdetta mediabrändeihin. Suomessa Saarikoski toimi viimeksi Helsingin Sanomien kulttuuriosaston esimiehenä.

laura_crop

Laura Saarikoski opiskelee lukuvuoden 2011 - 2012 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Suomessa hän on työskennellyt Helsingin Sanomien sunnuntaitoimituksen esimiehenä vuosina 2005 - 2011 ja sitä ennen muun muassa Helsingin Sanomien politiikan toimittajana ja avustajana Washingtonissa. Oxfordissa Saarikoski tutkii featurejournalismin erilaisia kerrontatapoja luodakseen toimittajille käytännön työkalupakin erilaisia juttutyyppejä varten. Koulutukseltaan Saarikoski on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Eija Väliranta kropattu

Eija Väliranta osallistuu elokuussa 2011 World Press Instituten kansainväliseen toimittajavaihto-ohjelmaan Yhdysvalloissa. Kahdeksanviikkoiseen ohjelmaan osallistuu kymmenen toimittajaa ympäri maailmaa. Suomessa Eija Väliranta työskentelee Apu-lehden toimittajana ja nettituottajana. Hän on opiskellut tiedotusoppia Paasikivi-Opistossa ja valmistunut valokuvaajaksi London College of Printingistä 1997, (The London Institute, University of the Arts London).

Siri Markula

Siri Markula osallistuu vuoden 2011 alkupuoliskolla Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismin ohjelmaan. Osana ohjelmaa hän työskentelee neljän kuukauden ajan San Francisco Public Press -lehdessä. Non-profit-pohjalta julkaistava Public Press julkaisee juttuja sekä verkossa että vuonna 2011 neljästi julkaistavassa paperilehdessä. Siri keskittyy stipendijaksollaan lähinnä San Franciscon ja Piilaakson biolääketieteen innovaatioihin. Suomessa hän työskentelee Helsingin Sanomien uutistoimituksen uutispäällikkönä. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi, pääaineenaan tiedotusoppi.

Mikko Torikka osallistuu vuoden 2011 alkupuoliskolla Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismin ohjelmaan. Torikka työskentelee kevään aikana San Franciscissa VentureBeat-uutisblogissa. Torikka seuraa työskentelyjaksonsa aikana mobiiliteknologian ja riskirahoittajien suhdetta. Suomessa Torikka on pitkän linjan talentumilainen, viimeksi hän on työskennellyt MikroPC-lehden toimituspäällikkönä.

Zena2

Zena Iovino osallistuu vuoden 2011 alkupuoliskolla Stanfordin yliopiston innovaatiojournalismin ohjelmaan Kalifornian Piilaaksossa. Kevään 2011 InJo-ohjelman aikana hän työskentelee kansainvälisessä New Scientist -tiedelehdessä San Franciscossa. Suomessa Zena on toimittaja ja uutisankkuri Ylen englanninkielisessä toimituksessa.