Kirjoittajat 2019 – 2020


Katarina Baer opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Chinese Society -ohjelmassa Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Baer on Helsingin Sanomien palveluksessa. Ura alkoi Sanoman toimittajakoulun myötä. Baer on työskennellyt muun muassa taloustoimittajana, Berliinin-kirjeenvaihtajana sekä esimiestehtävissä HS:n eri toimituksissa. Koulutukseltaan Baer on maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineenaan ympäristöekonomia.


Katja Boxberg opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Tanskan Århusissa Constructive Institutessa. Boxberg on työskennellyt toimittajana muun muassa Kauppalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Nyt hän on Talouselämän toimittaja. Urallaan hän on toiminut kirjeenvaihtajana Moskovassa, Brysselissä, Berliinissä ja Tukholmassa. Stipendivuonnaan Boxberg perehtyy erityisesti keinoihin torjua ilmastonmuutosta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.


Jaakko Lyytinen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 stipendiaattina Reuters-instituutissa Oxfordin yliopistossa. Lyytinen työskentelee Helsingin Sanomissa feature-toimittajana ja Musta laatikko -esitysten tuottajana. Lyytinen on aiemmin toiminut muun muassa HS:n kulttuuritoimituksen esimiehenä, tv-toimittajana ja päällikkötehtävissä HS:ssa ja aikakauslehdissä. Oxfordissa Lyytinen tutkii sitä, miten katsojien edessä tapahtuva livejournalismi voisi vahvistaa journalismin yleisösuhdetta ja lisätä median läpinäkyvyyttä. Koulutukseltaan Lyytinen on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.


Mikko Paakkanen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Pietarin eurooppalaisessa yliopistossa Imares-ohjelmassa, jossa perehdytään entisen Neuvostoliiton maiden yhteiskuntiin ja kehitykseen. Paakkanen työskentelee Helsingin Sanomissa, missä hän on toiminut muun muassa ulkomaantoimittajana ja Aasian-kirjeenvaihtajana. Koulutukseltaan Paakkanen on valtiotieteiden maisteri.


Joonas Partanen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Berliinissä Freie Universitätissä. Partanen on työskennellyt Iltalehdessä vuodesta 2006 lähtien, viimeksi IL-TV:stä ja digitaalisista kehityshankkeista vastaavana julkaisupäällikkönä. Ennen tätä hän työskenteli Iltalehdessä urheilutoimittajana sekä urheilutoimituksen uutispäällikkönä ja esimiehenä. Stipendiaattivuotensa aikana Partanen tutkii kaupallisten digitaalisten medioiden erilaisia strategioita Saksassa ja Pohjoismaissa digitaalisten tilausten ja sisältötuottojen kasvattamiseksi. Koulutukseltaan Partanen on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta vuodelta 2011, pääaineenaan tiedotusoppi.