Kirjoittajat 2019 – 2020


Katarina Baer opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Chinese Society -ohjelmassa Fudanin yliopistossa Shanghaissa. Baer on Helsingin Sanomien palveluksessa. Ura alkoi Sanoman toimittajakoulun myötä. Baer on työskennellyt muun muassa taloustoimittajana, Berliinin-kirjeenvaihtajana sekä esimiestehtävissä HS:n eri toimituksissa. Koulutukseltaan Baer on maatalous- ja metsätieteiden maisteri, pääaineenaan ympäristöekonomia.


Katja Boxberg opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Tanskan Århusissa Constructive Institutessa. Boxberg on työskennellyt toimittajana muun muassa Kauppalehdessä ja Helsingin Sanomissa. Nyt hän on Talouselämän toimittaja. Urallaan hän on toiminut kirjeenvaihtajana Moskovassa, Brysselissä, Berliinissä ja Tukholmassa. Stipendivuonnaan Boxberg perehtyy erityisesti keinoihin torjua ilmastonmuutosta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.


Jaakko Lyytinen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 stipendiaattina Reuters-instituutissa Oxfordin yliopistossa. Lyytinen työskentelee Helsingin Sanomissa feature-toimittajana ja Musta laatikko -esitysten tuottajana. Lyytinen on aiemmin toiminut muun muassa HS:n kulttuuritoimituksen esimiehenä, tv-toimittajana ja päällikkötehtävissä HS:ssa ja aikakauslehdissä. Oxfordissa Lyytinen tutkii sitä, miten katsojien edessä tapahtuva livejournalismi voisi vahvistaa journalismin yleisösuhdetta ja lisätä median läpinäkyvyyttä. Koulutukseltaan Lyytinen on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.


Mikko Paakkanen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Pietarin Eurooppalaisessa yliopistossa Imares-ohjelmassa, jossa perehdytään entisen Neuvostoliiton maiden yhteiskuntiin ja kehitykseen. Paakkanen työskentelee Helsingin Sanomissa, missä hän on toiminut muun muassa ulkomaantoimittajana ja Aasian-kirjeenvaihtajana. Koulutukseltaan Paakkanen on valtiotieteiden maisteri.


Joonas Partanen opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Berliinissä Freie Universitätissä. Partanen on työskennellyt Iltalehdessä vuodesta 2006 lähtien, viimeksi IL-TV:stä ja digitaalisista kehityshankkeista vastaavana julkaisupäällikkönä. Ennen tätä hän työskenteli Iltalehdessä urheilutoimittajana sekä urheilutoimituksen uutispäällikkönä ja esimiehenä. Stipendiaattivuotensa aikana Partanen tutkii kaupallisten digitaalisten medioiden erilaisia strategioita Saksassa ja Pohjoismaissa digitaalisten tilausten ja sisältötuottojen kasvattamiseksi. Koulutukseltaan Partanen on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta vuodelta 2011, pääaineenaan tiedotusoppi.


Satu Helin opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2019–2020 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa.  Hän on työskennellyt ulkomaantoimittajana Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa ja Yleisradiossa. Lisäksi hän on toiminut uutistuottajana Kirkon ulkomaanavussa ja tiedottajana Euroopan parlamentissa Brysselissä. Töissä datadeskit vetävät Heliniä puoleensa, koska datajournalismin keinot antavat mahdollisuuden työskennellä lukijoiden kanssa jo jutun valmisteluvaiheessa. Niiden avulla suuria tietomääriä voi käsitellä niin, että lukija ei hautaudu niiden alle vaan niillä voi jopa viihdyttää. Asiasisällöistä kiinnostavat erityisesti EU- ja kehityskysymykset. Helin on julkaissut yhdessä Pekka Nurmisen kanssa ensimmäisen suomenkielisen tietokirjan Euroopan parlamentista. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.

Aino Frilander opiskelee lukuvuoden 2019–2020 Los Angelesissa, USC Annenbergin Specialized Journalism (Arts)
-maisteriohjelmassa. Frilander työskentelee Helsingin Sanomissa, jossa hän kirjoittaa erityisesti kuvataiteesta, muodista, muotoilusta ja muusta visuaalisesta kulttuurista. Hän on työskennellyt myös Helsingin Sanomien sunnuntaitoimituksessa, ulkomaantoimituksessa sekä Nyt-liitteessä. Frilander on valmistunut kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta sekä humanististen aineiden kandidaatiksi Helsingin yliopistosta.

Saara Koho osallistuu syksyllä 2019 World Press Instituten (WPI) järjestämään toimittajaohjelmaan. Koho on työskennellyt toimittajana Talouselämässä vuodesta 2014. Sitä ennen hän työskenteli mm. STT:ssä, Väli-Suomen Mediassa, Keskisuomalaisessa ja Etelä-Saimaassa. Koulutukseltaan Saara Koho on filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan journalistiikka.

Ilmo Ilkka työskentelee keväällä 2020 harjoittelijana Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa. Ilkka on työskennellyt aiemmin muun muassa eteläkorealaisessa ylioppilaslehdessä ja Turun Sanomien kotimaan uutisten osastolla. Hän on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineenaan englantilainen filologia, ja valmistuu filosofian maisteriksi keväällä 2020. Lisäksi Ilkka valmistuu journalistiikan ja mediatutkimuksen tutkinto-ohjelmasta yhteiskuntatieteiden maisteriksi keväällä 2020 Tampereen yliopistosta.

Minna Heikura työskentelee keväällä 2020 harjoittelijana Kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa. Heikura on aiemmin työskennellyt toimittajana muun muassa Yle Kotkan ja Yle Kajaanin aluetoimituksissa sekä Kouvolan Sanomissa. Heikura suorittaa Tampereen yliopistossa journalistiikan ja mediatutkimuksen maisteriopintoja. Hän on valmistunut medianomiksi Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta vuonna 2012.

Ketkä kaikki Stipendiblogiin kirjoittavat? Lue lisää täältä.