Kesä 2018


 

Kati Pietarinen osallistuu kesällä 2018 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Kati Pietarinen on ihmisoikeuksiin erikoistunut vapaa tomittaja, joka on työskennellyt Helsingin yliopiston etnisen profiloinnin tutkimushankkeessa, Vihreässä Langassa ja Voima-lehdessä. 


 

Eveliina Salomaa osallistuu kesällä 2018 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Hän on työskennellyt graafikkona ja toimittajana sanomalehti Karjalaisessa viimeiset kymmenen vuotta. Datajournalismissa häntä kiinnostaa erityisesti tiedon ja datan visualisointi. Eveliina Salomaa on valmistunut muotoilijaksi graafisen suunnittelun alalta Savonian ja Karelian ammattikorkeakouluista sekä filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopiston kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta.

 

Ninni Myllyoja osallistuu kesällä 2018 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Ninni Myllyoja työskentelee toimituksen esimiehenä Alma Talent -organisaatiossa. Hän vastaa Talouselämän työ&ura-osiosta ja Fakta-johtamislehdestä. Hän on työskennellyt taloustoimittajana 18 vuotta ja on kirjoittanut kaksi kirjaa sijoittamisesta.


  

Katja Lehtisaari työskentelee kesäkauden 2018 vierailevana tutkijana Wilson Centerissä Washington D.C:ssä Venäjän mediapolitiikkaa käsittelevän tutkimuksensa parissa. Lehtisaari toimii yliopistotutkijana Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutissa ja Svenska social- och kommunalhögskolanissa ja on Idäntutkimus-lehden ja Aleksanteri Insight -julkaisun päätoimittaja. Hän on työskennellyt aiemmin Taloussanomien toimitussihteerinä ja on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori Tampereen yliopistosta.  

Jukka Niva työskentelee kansainvälisenä stipendiaattina Yhdysvaltain kongressin alaisessa Woodrow Wilson Centerissä kesäkuusta elokuuhun 2018, ja selvittää keinoja joilla mediatalot voisivat paremmin seurata digitaalista vallankäyttöä. Jukka on työskennellyt Yleisradion uutisissa vuodesta 2003, ja ollut mm. ulkomaantoimittaja, taloustoimituksen esimies, vt. päätoimittaja, Aamu-tv:n juontaja, talousuutisten juontaja, kesätoimittaja, sisällönohjauksen päällikkö, ja keväästä 2018 alkaen Yle News Labin vetäjä.