Kirjoittajat 2021-2022

Heidi Kalmari opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Los Angelesissa, University of Southern Californiassa (USC). Hän suorittaa erikoistuvan journalismin maisteriohjelman, jossa hän erikoistuu ilmastonmuutosjournalismiin. Kalmari on freelance-toimittaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Hän on erikoistunut vastuullisuuteen, vastuulliseen matkailuun ja ilmastonmuutokseen. Hän  on työskennellyt myös toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä esimerkiksi Kotivinkissä, Mondossa, Me Naisissa, Divaanissa ja Muoto-lehdessä. Kalmari on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006 pääaineenaan viestintä.

Hannu Kivimäki opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Los Angelesissa ja suorittaa USC Annenbergissa erikoistuvan journalismin maisterintutkinnon. Hän keskittyy opinnoissaan visuaalisiin kerronta- ja esitystapoihin digituotteissa, digitaaliseen tuotesuunnitteluun ja UX-designiin sekä datajournalismiin ja koodaamiseen. Kivimäki työskentelee Aamulehden ulkoasupäällikkönä ja design-tiimin vetäjänä. Lisäksi hän vastaa Aamulehden ja seitsemän paikallismedian painetun lehden tuotannosta. Kivimäki on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Hän valmistui vuonna 2010 visuaalisen journalismin maisteriohjelmasta.

Ronja Koskinen työskentelee syksyllä 2021 kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Wienissä, Itävallassa. Koskinen on aiemmin työskennellyt muun muassa valokuvaajana Etelä-Suomen Sanomissa sekä viestintäharjoittelijana European Youth Parliament Finland ry:ssä. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan kuvajournalismi. Parhaillaan Koskinen opiskelee yhteiskuntatieteiden maisteriksi visuaalisen journalismin tutkinto-ohjelmassa.

Jecaterina Mantsinen opiskelee lukuvuoden 2021–2022 Constructive Institutessa Århusissa, Tanskassa. Mantsinen työskentelee uutistoimisto STT:ssä rikos- ja oikeustoimittajana. Työssään hän on kiinnostunut rikollisuuden syistä ja kehityksestä, järjestäytyneestä rikollisuudesta, väkivallasta sekä kriminaalipolitiikasta ja rikollisuuden ehkäisystä. Hän on valmistunut yhteiskuntatieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Stipendivuotena hänen tarkoituksenaan on tarkastella rikosjournalismia turvallisuuden näkökulmasta. Miten rikollisuudesta pitäisi kertoa, jotta se herättäisi vähemmän pelkoja ja vastakkainasettelua?

Juhana Rossi opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2021–2022 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa. Hän työskennellyt aiemmin Parnasson päätoimittajana sekä toimittajana Helsingin Sanomissa ja The Wall Street Journalissa. Nykyisin hän on toimituspäällikkönä Talouselämä-lehdessä. Koulutukseltaan Rossi on filosofian maisterin Helsingin yliopistosta. 


Aurora Rämö opiskelee lukuvuoden 2021-2022 Pietarin Eurooppalaisessa yliopistossa Venäjällä. Rämö työskentelee toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Ylioppilaslehdessä. Rämö on käynyt Suomalais-venäläisen koulun ja opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa.