Kirjoittajat 2010 – 2011

Jussi_Ahlroth

Jussi Ahlroth opiskelee lukuvuoden 2010 - 2011 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa.Suomessa hän työskentelee toimittajana ja kriitikkona Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa. Aiemmin hän on muun muassa osallistunut Helsingin Sanomien HS.fi-verkkopalvelun kehitystyöhön.Lukuvuoden aikana Ahlroth tutkii sanomalehtien sovelluksia tablet-tietokoneille ja ereader-laitteille. Ahlrothin on tarkoitus kartoittaa toimituksissa näitä sovelluksia varten tehtyjä strategioita ja seurata mitä vuoden aikana tapahtuu, kun strategiat kohtaavat lukijat ja markkinat.

reetta_kuva

Reetta Nousiainen opiskelee lukuvuoden 2010 - 2011 UC Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa. Tätä ennen hän on työskennellyt toimittajana Yleisradion Pressiklubi-ohjelmassa sekä muun muassa Journalisti-lehdessä ja sanomalehti Kalevassa. Viime vuodet hän on keskittynyt työssään suomalaisen median havainnointiin. Berkeleyssä hän haluaa keskittyä erityisesti journalismin uusiin kerrontatapoihin ja niiden mahdollisuuksiin muuttuvassa mediassa.

jaraivio1

Jarmo Raivio opiskelee lukuvuoden 2010 - 2011 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän tutkii, miten toimittajat itse ymmärtävät käsitteen laatu journalismissa sekä sitä, miten brittiläisten ja suomalaisten lehtien käsitykset laatujournalismista eroavat toisistaan. Suomessa Raivio työskentelee Suomen Kuvalehden toimittajana.

janne_sundqvist

Janne Sundqvist on Helsingin Sanomain Säätiön stipendiaattina Freie Universitätissä Berliinissä Europäischen Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmassa (EJF) lukuvuoden 2010-11. Hän tutkii, miten saksalaismediat ovat vastanneet internetin aiheuttamiin haasteisiin kulttuurijournalismin osalta. Suomessa Sundqvist on työskennellyt toimittajana YLE Radio 1:n Radion kulttuuriuutisissa ja YLE Uutisissa.

Mimma

Mimma Lehtovaara opiskelee lukuvuoden 2010 - 2011 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa.Suomessa hän työskentelee uutispäällikkönä STT-Lehtikuvassa. Aiemmin hän on ollut töissä Ylellä, MTV3:lla ja Radio Novassa.Oxfordissa Lehtovaara perehtyy siihen, millä tavoin eräät uutistoimistot ovat ratkaisseet suhteensa verkkojulkaisemiseen ja miten uutistoimistot aikovat kehittää tai ovat kehittäneet nettistrategioitaan.Erityisesti Lehtovaaraa kiinnostaa, miten muutosten johtaminen toimituksissa onnistuu ja kuinka tehdyt ja tekeillä olevat sisällölliset ja tekniset uudistukset vaikuttavat käytännön työhön.

KirsiCrowley

Kirsi Crowley opiskelee erikoisjournalismin maisteriohjelmassa University of Southern Californiassa Los Angelesissa lukuvuoden 2010 - 2011. Hän opiskelee monimediataitoja – ei pelkästään vekottimia ja näppäimiä vaan monimedian ja journalistisen sisällön synergiaa. Kursseilla pohditaan journalismin tulevaisuutta ja mitä työkaluja toimittaja tarvitsee uudistuvalla kentällä.Suomessa Kirsi työskentelee Apu-lehden toimittajana.

Jussi_Jormanainen_USC

Jussi Jormanainen opiskelee University of Southern Californiassa Los Angelesissa, Specialized Journalism -maisteriohjelmassa 2010 - 2011. Hän on valmistunut maisteriksi Tampereen yliopiston tiedotusopista ja työskentelee YLE:ssä toimittajana ja dokumenttiohjaajana. Kaliforniassa hän selvittää, miten internet-video parhaimmillaan toimii erilaisilla sivuilla ja miten dokumenttisarja istuu internettiin.