Kirjoittajat 2013 – 2014

Elina Lappalainen kropattu

Elina Lappalainen osallistuu syksyllä 2013 World Press Institute -säätiön Fellowship-ohjelmaan, jossa tutustutaan yhteiskuntaan ja journalismiin Yhdysvalloissa. Lappalainen on Talouselämä-lehden toimittaja ja seuraa erityisesti kasvuyrityksiä ja teknologia-aiheita. Syksyllä 2012 hän voitti eläinten hyvinvointia käsittelevällä esikoiskirjallaan Syötäväksi kasvatetut – Miten ruokasi eli elämänsä sekä Tieto-Finlandian että Kanava-palkinnon. Jyväskylän yliopistossa journalistiikkaa opiskellut Lappalainen on ollut aiemmin toimittajana Helsingin Sanomien taloustoimituksessa, Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa.

kovanen.jpg

Inka Kovanen on työskennellyt Helsingin Sanomissa lähes kymmenen vuotta. Hän tuli ulkomaantoimitukseen kesätoimittajaksi kesällä 2002 ja on työskennellyt kokopäiväisesti ulkomaantoimituksessa vuodesta 2004. Sitä ennen hän työskenteli Radio Novassa ja Itä-Savossa. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat olleet Lähi-itä ja siellä erityisesti Israel, palestiinalaisalueet ja Libanon. Myös Ranska on lähellä hänen sydäntään. Inka Kovanen on hoitanut Pariisin kirjeenvaihtajuutta äitiyslomasijaisena. Hänen uusin rakkautensa on Intia, jossa asui vuoden verran 2010–2011. Inka Kovanen opiskelee opiskelee Berliinin Freie Universitätissä lukuvuoden 2013–2014.

pere

Eeva-Liisa Pere Eeva-Liisa Pere opiskelee lukuvuoden 2013-2014 Berliinin Freie Universitätissä. Hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship –toimittajaohjelmaan ja tutkii saksalaisten aikakauslehtien digistrategioita. Pere on työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä, Taloussanomissa ja Gloriassa. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta.

ohman

Jeanette Öhman opiskelee lukuvuoden 2013–2014 USC Annenbergin Specialized Journalism -maisteriohjelmassa. Suomessa hän on työskennellyt toimittajana Hufvudstadsbladetissa vuodesta 2012. Hän on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Papper-lehden päätoimittajana (2007 - 20012), Yleisradiossa radiotoimittajana, Eduskunnassa sekä Ulkoministeriössä. Koulutukseltaan Öhman on valtiotieteen maisteri Helsingin yliopistosta.

koski

Maija Koski opiskelee lukuvuoden 2013–2014 UC Berkeley Graduate School of Journalismissa feature-kirjoittamista, multimediataitoja ja aikakauslehden tekemistä digitaalisessa ympäristössä. Hän on työskennellyt vuodesta 2010 Me Naisten toimitussihteerinä ja sitä ennen kymmenen vuotta Ilta-Sanomissa eri tehtävissä, muun muassa Plus-liitteessä, IS Tv -lehdessä, ulkomaanosastolla ja taittotoimituksessa. Koski on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja opiskellut myös Tukholman Journalisthögskolanissa.

Hakaniemi

Kirsi Hakaniemi opiskelee lukuvuoden 2013 - 2014 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän on työskennellyt Keskisuomalaisessa vuodesta 2003 erilaisissa tehtävissä verkkotoimittamisen ja sähköisten tuotteiden parissa. Viimeisimpänä hän on toiminut Keskisuomalaisen verkkoliiketoimintapäällikkönä ja johtanut tuotekehitystyötä. Oxfordissa hän tutkii, miten mediamurros muuttaa koko sanomalehtitalon työtapoja ja erityisesti sitä, miten tehdään yhtä aikaa päivittäistä laadukasta uutistyötä ja uusien liiketoimintamallien kokeiluja. Hakaniemi on kauppatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Mirjami Saarinen

Mirjami Saarinen opiskelee lukuvuoden 2013-2014 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa.  Hän on työskennellyt Kauppalehden uutispäällikkönä vuodesta 2007 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut Kauppalehden toimittajana ja EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Hänen tutkimusaiheensa Oxfordissa on, miten digitaalisuus on vaikuttanut sanomalehtien lukijasuhteeseen ja erityisesti, miten verkkojournalismin erilaiset ansaintalogiikat vaikuttavat tähän suhteeseen. Saarinen on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta pääaineenaan tiedotusoppi.

matikainen

Jenny Matikainen opiskelee Shanghaissa Fudanin yliopiston Chinese Politics and Diplomacy -ohjelmassa lukuvuoden 2013–2014. Hän on työskennellyt MTV3 Uutisissa toimittajana ja videojournalistina enimmäkseen ulkomaanuutisten parissa sekä lisäksi aamu-uutistuottajana. Matikainen on valmistunut maisteriksi Jyväskylän yliopistosta ja medianomiksi Lahden Muotoiluinstituutista. Hän on myös opiskelut visuaalista journalismia Tampereen yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. STT:llä, YLE Helsingissä ja useissa maakuntalehdissä.

jokelainen

Jarkko Jokelainen opiskelee lukuvuoden 2013 - 2014 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Hän on opiskellut Tampereen yliopiston toimittajatutkinnossa. Jokelainen on nykyään Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen toimittaja. Vuodesta 1993 alkaen hän on työskennellyt muun muassa HS:n taloustoimituksessa, kotimaantoimituksessa, kaupunkitoimituksessa, keskustoimituksessa ja Nyt-liitteessä. Oxfordissa Jokelainen tutkii musiikki- ja kulttuurijournalismin asemaa digitaalisen median aikakaudella.

saila_huusko

Saila Huusko opiskelee Columbia Universityn journalismikoulussa keskittyen erityisesti kuvalliseen kerrontaan sekä multimediaan. Hän on aiemmin suorittanut valtiotieteen kandidaatin tutkinnon Middlebury Collegessa Yhdysvalloissa ja valmistui Mahindra United World College-lukiosta Intiassa. Viimeksi Huusko toimi viestinnän tehtävissä Martti Ahtisaaren perustamassa CMI-järjestössä.