Kirjoittajat 2018 – 2019

?

Päivi Ala-Risku opiskelee datajournalismia lukuvuoden 2018 - 2019 ajan Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Science in Data Journalism -ohjelmassa New Yorkissa. Ala-Risku on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2014, viimeisimmäksi terveystoimittajana. Datajournalismissa häntä kiehtoo sen tarjoamat mahdollisuudet löytää suuresta tietomassasta juuri lukijalle olennaisimmat tiedot ja kertoa ne ymmärrettävässä ja jopa viihdyttävässä muodossa. Aiemmin Ala-Risku on työskennellyt mm. Me Naisissa, Oliviassa ja Ylioppilaslehdessä. Hän on opiskellut viestintää ja valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi.


Aura Lindeberg opiskelee lukuvuoden 2018 - 2019 stipendiaattina Reuters-instituutissa Oxfordin yliopistossa. Lindeberg työskentelee Yleisradiossa vastaavana tuottajana vastuullaan audion verkkokehitys ja podcastit. Audion tulevaisuus on Lindebergin tutkimusaihe myös Oxfordissa. Aiemmin hän on työskennellyt Ylessä radiossa, televisiossa ja verkossa uutis- ja ajankohtaisaiheiden parissa toimittajana ja tuottajana. Koulutukseltaan Lindeberg on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.


Jenny Jännäri tutustuu syksyllä 2018 World Press Instituten ohjelmassa Yhdysvaltain mediaan. Ohjelmassa kierretään parin kuukauden aikana ympäri USA:ta. Jännäri työskentelee Kauppalehti Option toimituksen esimiehenä. Koulutukseltaan hän on tradenomi.


Mari Lukkari opiskelee lukuvuoden 2018–2019 Berliinin Freie Universitätissä. Lukkari on tehnyt viime vuodet Ylelle kulttuuri- ja historiaohjelmia sekä dokumentteja.  Töissään hän on keskittynyt vankiloihin ja erilaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Berliinissä tutkimusaiheena on äärioikeiston nousu. Lukkari on työskennellyt Ylellä myös kotimaan uutisissa Pasilassa ja alueuutisten toimittajana Etelä-Karjalassa. Vuonna 2015 hän valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta.


Silja Raunio opiskelee lukuvuoden 2018 - 2019 Tanskassa Århusissa, Constructive Institutessa. Raunio on tehnyt työuransa Ylessä uutistoimittajana ja juontajana, viimeisimpänä juontajana Yle Puheella ja Yle Uutisten sosiaalisen median toimittajana. Stipendiaattivuotensa aikana hän kiinnostunut ratkaisukeskeisestä uutisjournalismista etenkin sosiaalisen median alustoilla ja dialogisen yhteiskunnallisen keskustelun edistäjänä. Tarkoituksena on tutkia mm. kuinka media voi edistää yhteiskunnallista osallisuutta. Raunio on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta ja opiskelee lisäksi yhteiskuntapolitiikkaa Helsingin yliopistossa. Sara Rigatelli opiskelee lukuvuoden 2018–2019 USC Annenbergissa Los Angelesissa M.A. in Specialized Journalism -maisteriohjelmassa. Rigatelli on tehnyt lähes koko työuransa Ylessä. Tällä hetkellä hän on tutkivana toimittajana Ylen Ajankohtaistoimituksessa. Lisäksi hän on työskennellyt freelancerina Afrikassa. Rigatelli on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan journalistiikka.Risto Salminen opiskelee lukuvuonna 2018–2019 Shanghaissa Fudanin yliopistossa taloustieteitä Chinese Economy and Finance -ohjelmassa. Salminen työskentelee Sanomalehti Karjalaisessa sähköisen liiketoiminnan päällikkönä vastuullaan lehden digitaalisen kehityshankkeet sekä toimituksessa että markkinointiosastolla. Hän on työskennellyt Karjalaisessa vuodesta 2004 alkaen myös urheilutoimittajana, taloustoimittajana ja toimitussihteerinä. Salminen valmistui kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2010.


Sanna Pekkonen työskentelee syksyllä 2018 harjoittelijana kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Itävallassa. Pekkonen on työskennellyt toimittajana Aamulehdessä, Ylellä ja Kauppalehdessä. Lisäksi Pekkonen on ollut mukana kirjoittamassa Hyvän sään aikana -ilmastokirjaa ja perustamassa samannimistä ilmastonmuutokseen keskittyvää verkkolehteä. Pekkonen valmistui keväällä 2018 yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan journalistiikka.Essi Lehto viettää lukuvuoden 2018–2019 New Yorkissa. Hän opiskelee talous- ja yritysjournalismin linjalla New York Universityssä sekä työskentelee osa-aikaisena viestintäharjoittelijana Suomen YK-edustustossa.


Matilda Jokinen työskentelee keväällä 2019 harjoittelijana kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Itävallassa. Jokinen on työskennellyt toimittajana Suomen Kuvalehdessä ja Sanomalehti Karjalaisessa. Keväällä 2018 Jokinen valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan journalistiikka. Jokinen on opiskellut myös Helsingin yliopistossa pääaineenaan espanjalainen filologia ja Univesidad Complutense de Madridissa pääaineenaan journalistiikka.