Kirjoittajat 2014 – 2015

pauliina_siniauer

Pauliina Siniauer opiskelee lukuvuoden 2014-2015 Berliinin Freie Universitätissä. Hän osallistuu Europäische Journalisten Fellowship -toimittajaohjelmaan ja tutkii ruokajournalismia. Siniauer on työskennellyt Radio Helsingissä vuodesta 2005 lähtien vakituisena toimittajana, viimeksi tuottajana päävastuualueenaan verkko ja sosiaalinen media. Hän on työskennellyt myös Helsingin Sanomien ruokasivujen sekä Nyt-liitteen avustajana sekä Nytin ravintolasivujen tuottajana. Siniauer on valmistunut medianomiksi Turun Diakonia-ammattikorkeakoulun monimediatoimittaja-linjalta vuonna 2005.

kati_toivanen

Kati Toivanen on Trendi-lehden ja Lily-verkkoyhteisön toimituspäällikkö. Aikaisemmin hän on työskennellyt Demin toimituspäällikkönä ja kulttuuritoimittajana Aamulehdessä, Keskisuomalaisessa, Savon Sanomissa ja Hämeen Sanomissa. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenaan kirjallisuus. Oxfordissa Toivanen tutkii editoijan muuttuvaa työnkuvaa.

petri_jauhiainen

Petri Jauhiainen opiskelee lukuvuoden 2014-2015 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Viimeksi hän on työskennellyt lähetyksistä vastaavana toimituspäällikkönä Yle Uutisissa, sitä ennen mm. uutispäällikkönä sekä politiikan - ja taloustoimittajana. Filosofian maisteri syventyy Oxfordissa transmediaan, eli siihen kuinka digitaalisuus muuttaa median sisältöä ja jakamista.

heidi_lipsanen

Heidi Lipsanen suorittaa lukuvuonna 2014-2015 maisterin tutkinnon Colombia Journalism Schoolissa erikoistuen kansainvälisen politiikan journalismiin. Hän on toiminut freelance-videotoimittajana oman yrityksensä Moscas Productions Oy:n kautta viimeiset kymmenen vuotta tuottaen pitkiä reportaaseja eri puolilta maailmaa etenkin YLEn ohjelmiin. Kesän 2014 Lipsanen toimi YLEn Brasilian kirjeenvaihtajana. Hän on valmistunut Lontoon School of Oriental and African Studies -opinahjosta sosiaaliantropologiksi ja Manchesterin yliopistosta maisteriksi pääaineenaan visuaalinen antropologia.

elina_salo

Elina Salo opiskelee lukuvuoden 2014-2015 Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa. Opinnoissaan hän keskittyy monimediallisen sisällöntekemisen kursseihin. Salo on työskennellyt Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä vuodesta 2010. Sitä ennen hän työskenteli uutistoimittajana samassa lehdessä. Aiempaa työkokemusta hänelllä on muun muassa Aamulehdestä, Helsingin Sanomista ja Etelä-Saimaasta.
Salo on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän valmistui Jyväskylän yliopistosta journalistiikka pääaineenaan vuonna 2003.

satu_vasantola

Satu Vasantola on työskennellyt Sanomilla kahdeksan vuoden ajan. Tällä hetkellä hän on Helsingin Sanomien palvelujournalismin esimies. Sitä ennen hän on toiminut päätoimittajana Meidän Perheessä, toimituspäällikkönä ja päätoimittajana Hyvässä Terveydessä sekä toimittajana Mediuutisissa. Satu Vasantola opiskelee Oxfordissa lukuvuoden 2014 - 2015.

riikka_haikarainen

Riikka Haikarainen opiskelee lukuvuoden 2014-2015 USC Annenbergin Specialized Journalism -maisteriohjelmassa. Suomessa hän on työskennellyt toimittajana ja toimitussihteerinä Helsingin Sanomissa vuodesta 2007 lähtien. Haikarainen on tehnyt töitä myös uutistoimittajana Nelosen tv-uutisissa sekä vuosina 2004-2007 freelancer-toimittajana ja verkkotoimittajana Suomen ympäristökeskuksessa. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.


elina_valkonen

Elina Valkonen opiskelee Freie Universität Berliinin Europäische Journalisten Fellowship -ohjelmassa lukuvuoden 2014–2015. Valkonen on työskennellyt Satakunnan Kansassa vuodesta 2010, viimeksi vuoropäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ilta-Sanomissa. Valkonen on koulutukseltaan HuK Turun yliopiston mediatutkimuksesta.

eeva_eronen

Eeva Eronen opiskelee Shanghaissa Fudanin yliopiston Chinese Economy -ohjelmassa lukuvuoden 2014-2015. Hän on työskennellyt taloustoimittajana Taloussanomissa ja Startelissa keväästä 2012 lähtien. Aiemmin Eronen on työskennellyt Helsingin Sanomissa - pääasiassa ulkomaantoimittajana - sekä esimerkiksi Kehitysyhteistyönpalvelukeskus Kepassa ja pienemmissä lehdissä. Eronen on valmistunut maisteriksi kansainvälisestä Erasmus Mundus -ohjelmasta, missä hän erikoistui kansainväliseen talousjournalismiin London City Universityssa. Journalismia Eronen on opiskellut myös Tampereen yliopistossa.