Kesä 2012

katja_kuokkanen

Katja Kuokkanen osallistuu heinäkuussa 2012 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Kolmen viikon työpajassa hän opiskelee, kuinka tutkivan journalismin työprosessi etenee ja kuinka tutkiva juttu rakennetaan. Kuokkanen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2008 ja vastaa nyt kaupunkitoimituksessa Vantaan kuntapolitiikan seuraamisesta. Aiemmin hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Aamulehdessä ja Turun Sanomissa. Hän on myös opettanut verkkoviestintää Turun Diakissa. Kuokkanen on valmistunut Turun yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan mediatutkimus.

juha_kauppinen

Juha Kauppinen (s.1975) osallistuu kesällä 2012 New Yorkin Columbia Universityn järjestämälle tutkivan journalismin kurssille. Hän on Suomen Luonto -lehden toimittaja. Aiemmin hän on työskennellyt Avussa yhteiskunta-asioista kirjoittavana toimittajana sekä päätoimittajana Jyväskylän ylioppilaslehdessä. Kauppisen Suomen Luontoon ja Apuun kirjoittamia tutkivia juttuja on siteerattu säännöllisesti kotimaan valtamediassa. Aiheina ovat olleet muun muassa Helsinki-Vantaan glykoli- ja myrkkypäästöt, veteraanien kuntoutusrahojen kohtalo sekä erityisesti viime aikoina Talvivaaran kaivoksen ympäristöongelmat. Kauppinen on Jyväskylän yliopistosta valmistunut biologi, ja on opiskellut sivuaineena journalistiikkaa.

mikko_numminen

Mikko Numminen osallistuu Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Numminen on työskennellyt Imagessa toistakymmentä vuotta, vuodesta 2003 lähtien päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Ilta-Sanomien viikonvaihdetoimituksessa toimittajana. Imagessa Numminen keskittyy laajojen artikkelien editointiin ja erottuvien näkökulmien työstämiseen. Numminen on valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi.

esa_makinen

Esa Mäkinen on Helsingin Sanomien datajournalismin tuottaja. Hän on aiemmin työskennellyt HS:n kulttuuritoimittajana ja Ylioppilaslehden päätoimittajana.

piia_elonen

Piia Elonen osallistuu heinäkuussa 2012 Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssille New Yorkissa. Kurssi kestää kolme viikkoa. Yliopisto on erikoistunut muiden muassa tutkivaan journalismiin, ja jakaa vuosittain Pulizer-palkinnon. Elonen työskentelee Helsingin Sanomien politiikan toimituksen varaesimiehenä.