Monthly Archives: kesäkuu 2015

Ystäväni Annika, media-ammattilainen hänkin, lähetti hiljattain viestin Facebookissa. Hän kysyi, voisinko vinkata sellaisia Kaliforniassa vastaan tulleita artikkeleita, jotka luotaavat median tulevaisuutta oivaltavasti. 

Kaavuissa Isisin rannalla

Suomessa koittaa juhannus, mutta täällä Oxfordissa opiskellaan vielä täyttä päätä. Tutkinto-opiskelijat harppovat lopputentteihinsä tummat kaavunliepeet liehuen. Moni roikottaa nelikulmaista lakkiaan kädessä, sillä nyt on kiire.

Uusi lempipäiväni, sunnuntai

Suhteeni sunnuntaihin on muuttunut Berliinissä dramaattisesti. Suomessa päivää varjosti usein sunnuntaiahdistus. Tiedätte mistä puhun: oli krapula tai ei, jokin outo luterilainen synkistelyvoima saa meidät käpertymään koteihimme, peläten odottamaan maanantaita, tuota päivistä kauheinta ­–  mitenköhän siitä taas selviää? 

Koraani kännykkääsi, ole hyvä

Facebook-feedini mainokset ovat muuttuneet radikaalisti tämän kevään aikana. Vielä talvella minua kehotettiin liittymään brittiarmeijaan ja lataamaan aivan uudenlainen deittiappi, vain lesboille. Nyt mainoslistalla ovat sovellukset Koraani kännykkääsi, Löydä lähin moskeija ja Luotettavat musliminannyt.

Kuinka kissa pelastetaan puusta

”Paikallisjournalismi ei ole seksikäs aihe. Mutta se on tärkeä aihe, älyllisesti kiinnostava, usein vähälle jäänyt aihe, joka ansaitsee enemmän huomiota.” Näin kirjoittaa Reuters-instituutin tutkimusjohtaja Rasmus Kleis Nielsen toimittamansa Local journalism: The decline of the newspaper and the rise of the digital media (I.B.Tauris & Co. Ltd, 2015) esipuheessa.