Monthly Archives: helmikuu 2016

After giving a speech in Oxford, Gloria Steinem had some time to meet people. Anne Moilanen gathered her courage and went to talk with Steinem. This video blog contains some advise to feminists – how to keep up the fight:

Feminist Gloria Steinem, 81, visited Oxford on February 2016 and gave a wonderful speech. She spoke at the Oxford Union, which is a club that only Oxford University students may join. Oxford Union gets top speakers from all over the world, American journalist, author and iconic feminist Gloria Steinem being one of them.

Paras paikka Berliinissä

Nyt se löytyi. Historianopiskelijan taivas. Se sijaitsee yliopiston historianlaitoksen kellarissa, kopisevien portaiden ja kiemurtelevien käytävien päässä. Haju on raskas ja tunkkainen, mutta näky ei: kymmeniä ja taas kymmeniä hyllymetrejä kirjoja toisesta maailmansodasta.

Kaikki haluavat tavoittaa milleniaaleja. Siis sukupolvi Y:n edustajia, echo boomereita, diginatiiveja, näitä 1980-luvun alun ja 2000-luvun alun välissä syntyneitä nuorisolaisia. Koulussa on paljon vierailuluentoja, ja kaikki luennoivat mediayrittäjät ja -pomot puhuvat milleniaaleista – paitsi ne, jotka ovat kehittäneet jonkun sellaisen niche-tuotteen kuin kiiltäviä tarroja ja kalenterisulkeisia rakastavien kotiäitien Glam Planning -blogiyhteisö .

Englantilainen kohteliaisuus on legendaarista, mutta on yksi tilanne, jossa rakastan sitä erityisen paljon. Kun nousen bussiin Pohjois-Oxfordissa, jokainen matkustaja, riippumatta siitä ostaako tämä lipun vai käyttääkö matkakorttia, tervehtii kuljettajaa. Ja kun jään pois keskustassa, liki jokainen kiittää kuljettajaa, kukin tavallaan: ”Thanks.” ”Thank you.” ”Cheers mate.” Eikä tämä tapahdu vain Oxfordissa, joka kiistatta on pikkukaupunki, vaan …