Monthly Archives: heinäkuu 2015

Valheita ja totuuksia Berliinistä

Berliinissä asuu todella halvalla. Ei asu, ellei ole käynyt tuuri. Asuntojen hinnat ja vuokrat ovat nousseet tuntuvasti viimeisten 10 vuoden aikana. Jos olet valmis muuttamaan täysin tyhjään asuntoon (saksalainen vie muuttaessaan mukanaan niin hehkulamput katosta kuin jääkaapin ja hellan), voit löytää edullisen asunnon, mutta tuskin hyväkuntoisen. Jos olet muuttamassa vuodeksi tai lyhyemmäksi aikaa, maksat mielelläsi …

304 päivän deadline

Kymmenen kuukautta vaikutti ensin loputtoman pitkältä ajalta. Pian päivät eivät tuntuneet riittävän mihinkään. Jos Berliinin-aika on jotain osoittanut, niin sen, miten nopeasti vuosi kuluu. Työarjessa countdown alkaa joka aamu. Rutiini on opettanut, mitä päivään pystyy mahduttamaan. On taito tehdä hyvää jälkeä määräaikaan mennessä ja päästää sitten irti. Painettuun ei voi enää palata.

Tulkitse oikein

Otan D-junan Bronxiin. Juna ohittaa 161-kadun aseman, jossa minun pitäisi jäädä pois, ja pysähtyy vasta parinkymmenen korttelin päässä. Paikallinen opiskelija neuvoo ottamaan D-junan takaisin.

Tarinoita dokumenteista

Kun ukrainalaiset ryntäsivät presidentti Viktor Janukovytšin honkapalatsiin, jäi heistä takuulla moni ihmettelemään kalliita kalusteita ja eksoottisia eläimiä. Osa kuitenkin näki papereita palatsin järvessä. He kahlasivat veteen pelastakseen presidentin jälkeensä jättämät asiakirjat. 

”Pörssihuuma nosti XXX:n Kiinan miljönäärilistalle.” Siinä tyypillinen otsikko talouslehti Forbesin Shanghain-toimiston verkkosivuilta viime kuukausilta. Forbes on tunnettu juuri rikkaimpien listoistaan, ja Kiina on tarjonnut tänä vuonna rutosti uutta mamteriaalia. Shanghain ja Shenzhenin pörssit ovat paisuneet lujaa ja samalla lihottaneet listattujen yhtiöiden omistajien lompakoita.