Monthly Archives: heinäkuu 2019

Älä niele raakaa dataa

Älä niele raakaa dataa

Jo kaksi viikkoa Columbian yliopiston tutkivan journalismin kesäkurssia sekoittaa pään huolellisesti, ja vielä on viikko jäljellä. Kesäkurssin rakenne on yksinkertaisuudessaan nerokas, mutta tuhlaileva. Yliopiston oma väki ja vierailevat luennoitsijat jakavat kokemuksiaan ja ohjeitaan parhaansa mukaan yhdeksästä viiteen. Tahti on ripeä eikä neuvoissa säästellä. Tämä aiheuttaa sen, että valtava määrä tietoa valahtaa läpi aivojen kuin vesi …

Nämä kymmenen asiaa kertovat, että olen muuttunut hiukan newyorkilaiseksi –  ja seuraavat viisi siitä, että en ole

Varastin tänään pari tuntia vapaata aikaa keskeltä päivää ensimmäistä kertaa viikkoihin. Puheet opiskelun rankkuudesta yhdysvaltalaisessa maisteriohjelmassa eivät ole lainkaan liioiteltuja, pikemminkin alakanttiin. Tosin olen ymmärtänyt, että Columbian yliopisto on jopa amerikkalaisella mittapuulla erityisen rankka. Harvassa paikassa, sairaaloita lukuun ottamatta, arvostetaan keskellä yötä tehtyä työtä niin paljon kuin täällä. Tänä aamuna kirjoitin ensin jutun teemalla ”havainnoi …

Printtimedian piti olla jo kuollut, mutta onko sillä sittenkin yhä toivoa?

Terveisiä “Las Vegasista”! Tai noh, jos ihan tarkkoja ollaan, niin terveisiä hikisestä New Yorkista! Ilmastointi Columbian huippuyliopistossa tosin toimii ja niinpä me, tutkivan journalismin kesäkurssille saapuneet toimittajat, joudumme kestämään miljoonakaupungin hellettä vasta alkuillasta luentojen päätyttyä. Niin, mikä ihmeen Las Vegas? Ei, kyseessä ei ole Columbian yliopiston vähemmän tunnettu lempinimi vaan tutkivan journalismin kesäkurssin sääntö, johon …

Oxfordista, haikeudella

Oxfordista, haikeudella

Laukut on pakattu, viimeinen seminaari pidetty ja illalla edessä on viimeinen viinilasillinen ystävien kanssa. Seuraavana päivänä lennämme kuka Kroatiaan, kuka Etelä-Afrikkaan tai Brasiliaan. Miten voi vuosi mennä näin tajuttoman nopeasti? Vuoteeni Oxfordissa mahtui paljon. Nautin paluusta opiskelijaelämään: Kirjoitin lopputyöni, istuin kirjastoissa ja kuuntelin monta kiinnostavaa puheenvuoroa eri puolilla yliopistoa esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjumisesta Kiinassa tai tekoälyn …