Monthly Archives: heinäkuu 2016

“Lapsuuteni ja nuoruuteni natsi-Saksassa oli ihanaa aikaa.” “Meillä oli aina niin hauskaa BDM:ssä, natsien tyttöjärjestössä.” Tällaisiin lausuntoihin törmää yhä useammin, kun lukee sodan eläneiden saksalaisten haastattelu- ja muisteluaineistoja nykypäivän historiankirjoista. Miten on mahdollista, että jollakin oli onnellinen lapsuus natsiaikana?

In her last video blog, journalist Anne Moilanen is presenting her research on political scandals in Finland and in the UK at the University of Oxford, where she has been studying the academic year 2015–2016. She is also participating a grill party at the Reuters Institute for the Study of Journalism, and interviewing her fellow …

Tässä viisi erinomaista museota, joista harvat Berliinin-kävijät tietävät, vaikka syytä olisi.

Columbia Universityn tutkivan journalismin kurssin kattaus oli erittäin monipuolinen eivätkä teemat rajoittuneet taitoihin ja tietoihin, jotka soveltuisivat vain tutkivaan journalismiin. Aiheet vaihtelivat tiedonhausta ideointiin, datajournalismista isojen aiheiden kertomiseen, toimittajan turvallisuudesta tietoturvaan ja faktantarkistukseen. Mukaan mahtui myös yksityisetsivän esitys haastattelutekniikoista ja erittäin mielenkiintoinen tietoisku uutisvideoiden uusimmista ideoista.

Journalismilla menee paremmin kuin koskaan. Journalismin uutta ansaintalogikkaa ei ole. Kaksi lausetta, jotka opin journalismin tilasta kalifornialaisessa toimittajakoulussa. Miksi nämä? Aiemmin vain hyvin harva oli tiedonvälittäjä. Nyt viestin saa julki muualtakin kuin suuresta mediatalosta. Uutisilla vain ei rikastu kuten ennen.