Monthly Archives: joulukuu 2015

Ääripäiden New York

Kipitän metron portaat ylös tavaksi tulleella koulureitilläni Etelä-Harlemin pysäkiltä Morning Heightsia ja Columbian yliopistoa kohti. Kiirettä pitää, vaikka syyslukukausi on viimeisiä luentoja vailla paketissa, ja mieli askartelee edessä olevan kirjanpidon kurssin loppukokeen ja graduksi täällä tehtävän juttuprojektin kysymyksissä.

Huoli on tuoreessa muistissa vieläkin. Ennen elokuun lopun muuttoamme Berliiniin kahdeksanvuotias poikani kävi koulua Helsingissä parin viikon ajan. Niiden päivien aikana arkea varjosti epämiellyttävä turvattomuuden tunne. Lähikoulussamme toisluokkalaisille ja heitä vanhemmille lapsille ei ole iltapäiväkerhopaikkoja, mikä tarkoittaa, että suuri joukko varsin pieniä lapsia viettää koulupäivän jälkeisen ajan ilman aikuisen valvontaa. Koska sekä minä että lapsen …

Ihme ja kumma

Amerikka. Maailma, jossa ei pärjää ilman autoa. Ja sillä autolla onkin sitten ajettu. Sinne autoon mahtuu oikea maailma.

Frohe Weihnachten

Berliini on joulukaupunki, joten jouluihmisen on ihan pakko kirjoittaa vähän joulusta. Olen käynyt kuudella joulutorilla (se on aivan liian vähän) ja ihmettelemässä KaDeWe-tavaratalon vaaleanpunaista muovikuusta. Stollenit, lebkuchenit ja marsipaanimöykyt tulivat kauppoihin jo lokakuussa. Ah autuutta.

Vaikka Reuters-insituutti ei kouluta tulevia journalisteja, saa Oxfordissa kuitenkin näkymän journalistikoulutukseen. Henkilökuntaan kuuluu paljon ihmisiä, joiden päätyö on opettaa journalistiksi pyrkiviä nuoria Britannian parhaissa journalismin koulutusohjelmissa, ja joskus seminaareihin osallistuu media-alalle pyrkiviä opiskelijoita.