Monthly Archives: huhtikuu 2011

Blogeja on moneen lähtöön

Työpaikkani VentureBeat on suomalaisilla termeillä teknologiaan keskittyvä uutissaitti. Englanniksi se on tech blog. Vanha, suomalainen käsitykseni blogista oli  paljon kevyempi, henkilökohtaisempi ja vähemmän ammattimainen liiketoimintamielessä. VentureBeatissa työskentelee toistakymmentä ihmistä ja faktat tarkastetaan useasta lähteestä. Toiminta  on journalistisesti ja liiketoiminnallisesti tiukasti johdettua. 

Vaalitulosta selitellessä

Ehdotin talvella kurssinvetäjällemme Jamesille, että pitäisin yhdessä toukokuisessa seminaarissamme esityksen Suomen eduskuntavaaleista. Vakuutin Jamesille, että tällä kerralla vaaleissa olisi poikkeuksellisen kiinnostava asetelma. 

Ammattina moniosaaja

Välillä tuntuu, että journalistilta vaaditaan Yhdysvalloissa mahdottomia. Alalle koulutetaan ainakin Berkeleyssä todellisia moniosaajia. Iso osa Graduate Schoolin kursseista keskittyy erilaisten teknisten taitojen opiskeluun. Perusajatus on, että kaikkien pitää pystyä hallitsemaan mahdollisimman monta välinettä mahdollisimman hyvin. Vain näin journalistit voivat työllistyä jatkossa.

Minä-brändillä töihin

Toimittaja! Twiittaatko? Oletko optimoinut twitterkäyttösi tavoittamaan uusia lukijoita? Jos olet jo aktiivitwiittaaja, miten saisit enemmän seuraajia ja keitä sinun kannattaisi seurata, jotta pääsisit piireihin? Miten saisit enemmän ihmisiä ”tykkäämään” jutuistasi?  

Menestyksekäs bisnesmalli

Kävimme toissa viikolla itärannikolla Washington DC:ssä ja New Yorkissa tutustumassa paikallisten uutishuoneiden uuden teknologian hankkeisiin. Tapasimme myös Yhdysvaltain laajimman bioteknologiateollisuuden edunvalvojan Bion edustajia ja kotoisassa Washingtonin suurlähetystössä Tekesin paikallisen edustajan.