Yearly Archives: 2010

Frozen Britain

”Tiesuola ja lumilapiot ovat loppu ja huonon sään takia emme valitettavasti tiedä, milloin seuraava toimitus saapuu.” Paikallisen rautakaupan oveen teipatussa lapussa taitaa olla hieman sitä salavihkaista brittihuumoria, mutta kyllä, tällä saarella on nyt talvi. Ja lunta. Ja pakkasta. Ja kaaos.

Syyslukukauden amerikkalaiset hittisanat USC:n luennoilta valjastetaan kaikkien käyttöön, yksinkertaisessa muodossa. On ollut mielenkiintoista, kuinka yhtä mieltä kaikki ovat tärkeimmistä iskusanoista. Mutta miten sanoista tekoihin? Siinäpä se miljoonien taalojen kysymys.

Toimittaja, varo apinaa

Olen aiemmin ollut siinä käsityksessä, että toimittaja on suojassa siltä ajan riennolta, joka on hävittänyt Suomesta kokonaisia ammattikuntia. Yhä pienemmästä joukosta toimittajia voidaan kyllä tiristää irti yhä enemmän, mutta suomalaisjournalistin työtä ei voida siirtää Bangladeshiin tai antaa koneen tehtäväksi. Enää en ole niin varma asiasta. Kiitos perusturvani järkyttämisestä kuuluu italialaiskollega Nicola Brunolle, joka Oxfordissa opiskelun …

Kuinkas sitten kävikään

Aina kaikki ei käy niin kuin haluaisi. Ensimmäisen stipendiblogini täältä Berliinistä piti käsitellä  alun askeleita Freie Universitätin stipendiohjelmassa. Suunnittelin sitä kun katselin lentokoneen ikkunasta Saksojen yhdistymisen vuosipäivää juhlivan kaupungin valoja.  Mieli oli täynnä hyviä aiheita niin Berliinin historiasta, nykyajasta ja tulevaisuudesta, kuin Saksasta ja saksalaisesta (kulttuuri)journalismista.  Vaan kuinkas sitten kävikään. Näiden aiheiden ja kulttuuriin tutustumisen …

IPad saatiin vihdoin Suomeenkin. Olemme käyttäneet hittituotetta työkaluna USC:n journalismikurssilla kuluneen lukukauden ajan, joten tässä tulee omia kokemuksiani iPadin 3G-versiosta. Ensimmäiset yhteiset viikot kuluivat hurmoksessa. Uusi, tyylikkään muotoinen kumppani kulki mukana kaikkialla ja sitä oli ihan pakko sormeilla aina tilaisuuden tullen – kotona, automatkalla, kurssilla.

1 2 3 4 15