Kirjoittajat 2017-2018


Anna-Sofia Berner opiskelee lukuvuoden 2017 - 2018 Columbian yliopiston journalismikoulun Master of Arts -ohjelmassa New Yorkissa. Hän on työskennellyt Helsingin Sanomien sunnuntaisivujen toimittajana vuodesta 2010 alkaen. Aiemmin hän oli feature-toimittajana Ylioppilaslehdessä ja Aamulehdessä. Anna-Sofia on opiskellut tiedotusoppia ja valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi.


Elina Hiltunen tutustuu syksyllä 2017 World Press Instituten Fellowship-ohjelmassa Yhdysvaltain mediaan. Ohjelmassa kierretään parin kuukauden aikana eri puolilla maata, ja mielenkiinnon kohteena on erityisesti uuden presidentin aika. Viime vuodet Hiltunen on työskennellyt Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa, tällä hetkellä uutistuottajana. Koulutukseltaan hän on Bachelor of Arts ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Laura Kangasluoma opiskelee lukuvuoden 2017–2018 Los Angelesissa ja suorittaa M.A. in Specialized Journalism -tutkinnon USC Annenbergissa. Kangasluoma työskentelee parhaillaan Trendin ja sen verkkoyhteisön Lilyn toimituspäällikkönä. Aiemmin Kangasluoma on työskennellyt Gloriassa, Helsingin Sanomissa ja Aamulehdessä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Mikko Knuuttila opiskelee lukuvuoden 2017–2018 Fudanissa, Shanghaissa kiinalaista yhteiskuntaa, historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Knuuttila on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta, pääaineena tiedotusoppi. Hän valmistui Elektronisen kuvajournalismin maisteriohjelmasta 2006 ja on suorittanut Sanomien toimittajakoulun pitkän Media2020-kurssin vuonna 2011. Mikko Knuuttila on toiminut uutispäällikkönä Ilta-Sanomien urheilutoimituksessa vuodesta 2003 lähtien.

Emma-Leena Ovaskainen opiskelee lukuvuoden 2017-2018 Oxfordin yliopiston Reuters-instituutissa. Ovaskainen työskentelee Helsingin Sanomissa designtoimitussihteerinä. Tehtäviin kuuluu sanomalehden ulkoasun suunnittelu sekä visuaalisen kerronnan kehittäminen digituotteissa. Jälkimmäiseen hän aikoo keskittyä myös stipendivuotenaan: tavoite on selvittää, minkälainen kuvakerronta toimii mobiililaitteissa. Ovaskainen aloitti uransa toimittajana sanomalehdissä ja radiossa, mutta kiinnostus kuvaan vei hänet lopulta ulkoasun pariin. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Sakari Silvola opiskelee lukuvuoden 2017 - 2018 Freie Universitätissä Berliinissä. Silvola on tehnyt viime vuodet Ylessä tiede- ja historiaohjelmia. Hän on toimittanut, käsikirjoittanut ja ohjannut TV1:lle esimerkiksi tv-sarjoja Pimeä historia ja Muisti, jossa käsiteltiin kylmän sodan ihmiskohtaloita. Lähihistoria ja kylmä sota kiinnostavat Silvolaa myös Berliinissä, jossa hän tutkii Nukkumattia sosialismin ihmiskasvoisena lähettiläänä DDR:ssä ja Suomessa. Aiemmin Silvola on työskennellyt Ylessä kotimaan uutistoimittajana ja maakuntaradion toimittajana Pohjois-Karjalassa, josta hän on kotoisin. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.


Stefani Urmas suorittaa lukuvuonna 2017–2018 Los Angelesissa USC Annenbergissa M.A. in Specialized Journalism -tutkinnon. Hän syventyy opinnoissaan digitaaliseen, visuaaliseen journalismiin: uusien julkaisualustojen uutisdesigniin, datajournalismiin ja tiedon visualisointiin sekä sähköisten uutispalveluiden suunnitteluun. Stefani Urmas on työskennellyt Aamulehdessä kymmenen vuoden ajan visuaalisena journalistina päivittäistuotannon ja tuotekehityksen avaintehtävissä. Vuodesta 2012 hän on johtanut Aamulehden ulkoasutyötä visuaalisten journalistien, taittajien ja infograafikoiden esimiehenä. Nykyään ulkoasupäällikkö Stefani Urmaksen vastuulla on koko Alma Regionsin lehtiryhmän brändi-ilme ja toimituksellinen design. Stefani Urmas on opiskellut mediatutkimusta, markkinointia ja nykysuomea Vaasan yliopistossa sekä politiikan tutkimusta Tampereen yliopistossa.


Henri Koponen työskentelee syksyllä 2017 harjoittelijana kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Itävallassa.  Koponen on aiemmin työskennellyt muun muassa toimittajana Iltalehdessä, toimitusharjoittelijana Helsingin Sanomissa sekä Toimittajat ilman rajoja Suomen viestinnässä. Koponen opiskelee journalismin koulutusohjelmassa Haaga-Helia -ammattikorkeakoulussa ja on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2014.


Henri Salonen viettää lukuvuoden 2017-2018 New Yorkissa Suomen YK-edustuston viestinnän harjoittelijana ja opiskellen New Yorkin Universityssä talous- ja yritysjournalismin linjalla. Salonen opiskelee visuaalisen journalismin maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa ja hän on valmistunut digitaalisen viestinnän medianomiksi Metropolian ammattikorkeakoulusta 2014. 

“Eniten kiinnostaa kaikki, mutta jos journalismin ja viestinnän parista pitäisi valita mikä kiinnostaa eniten, niin se jotain olisi uudenlaisen kielen ja kerronnan etsiminen. Maailma on monimutkainen. Siitä kertomiseen tarvitaan vielä paljon muuta kuin tekstiä ja kuvia.”  


Alma Onali työskentelee keväällä 2018 harjoittelijana kansainvälisessä lehdistöinstituutissa (IPI) Itävallassa. Onali on aiemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksessa, Kouvolan Sanomien kulttuuritoimituksessa sekä Ruotsin radion suomenkielisellä Sisuradio-kanavalla. Lisäksi hän oli yksi Hyvän sään aikana -ilmastokirjan kirjoittajista. Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Onali opiskelee kansainvälisessä Cultural Studies -maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa



Ilona Vihonen opiskelee Moskovan talouskorkeakoulun Pietarin-kampuksella. Alun perin kohde oli Pietarin Eurooppalainen yliopisto, mutta se ei saanut viranomaisilta toimilupaa. Opintoihin kuuluu kursseja Venäjän yhteiskunnasta, politiikasta ja kulttuurista sekä venäjän kielestä. Vihonen on työskennellyt viime vuodet STT:ssä muun muassa ulkomaantoimittajana, kuvatoimituksen ja deskin varaesimiehenä, toimitussihteerinä ja Moskovan-kirjeenvaihtajana. Aiemmin Vihonen on tehnyt töitä Me Naisissa, Hämeen Sanomissa ja Helsingin Sanomissa. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.