Monthly Archives: maaliskuu 2011

Second screen watching eli netin selailu samalla kun seuraa livenä televisio- tai nettisarjaa on ollut toistuva teema läpi SXSW-ohjelmiston. Katsojan toivotaan kaivavan kaiken aikaa lisää tietoa, lisää elämyksiä. Ja ennen kaikkea ohjelman omien sivujen kautta, sähköpostin selailun sijaan. South By Southwest (SXSW) –konferenssi on valtava laitos, valtaosa interaktiivisen median kehittäjistä on täällä Austinissa, Teksasissa. Monet …

Skypen perustajan Niklas Zennströmin mukaan elämässä ei kannata aina valita ilmeisintä reittiä.   Tuhkimotarinastaan tunnettu yrittäjä ja sijoittaja kertoi Stanfordin opiskelijoille, milloin on paras aika perustaa ensimmäinen oma yritys: heti opiskelujen jälkeen, kun vielä osaa elää ilman liiallisia mukavuuksia.   – Piilaakso on maailmanlaajuinen solmupiste uusille innovatiivisille yrityksille, sanoi ruotsalainen miljardööri.   

InJo Fellowship, vaihe 2

Stanfordin orientaatiojakso on ohi, ja aloitimme työskentelyt eri yhdysvaltalaismedioissa maaliskuun alussa. Kaikki fellowit ovat myös harjoitteluajan San Franciscossa. Koska porukkamme on tänä vuona erittäin pieni, vain kolme suomalaista ja yksi slovenialainen, tapaamme varsin usein InJo-ohjelman tai vapaamman ajanvietteen merkeissä. 

Turvantukkimispaperit

Sir Fred Goodwin on pankkiiri. Pankkiiri. Pankkiiri. Sir Fred Goodwin on pankkiiri. Tekipä hyvää. Vielä viikko sitten ylläolevan lauseen julkaiseminen brittiläisessä sanomalehdessä olisi ollut laitonta. Goodwin-tapaus on mielenkiintoinen, jos kuvittelit, että räväköistä tabloideistaan tunnetussa Englannissa lehdet tekevät mitä tahtovat. Pieni selitys lienee paikallaan.

Muurin viimeiset varjot

Aamulenkkini retillä seisoo talo, jonka seinässä lukee ”Tämä talo sijaitsi ennen toisessa maassa”. Vähän sen jälkeen lenkki kulkee kohdasta, josta vielä runsaat 20 vuotta sitten ei päässyt läpi. Kahden tiilin levyinen reitti kulkee maassa siinä, mistä kokonainen kaupunki oli kerran jaettu kahtia.