Monthly Archives: helmikuu 2009

Yöpöytä

Palo Alto tarkoittaa korkeaa puuta. Palo Alto on Stanfordin yliopiston pieni kotikaupunki, jolta mm. hakukone Alta Vista sai nimensä. Olemme Silicon Valleyn syntysijalla ja ytimessä. Stanfordin johdantokurssin ajan asun reilun kuukauden päivät Palo Alton omakotialueella. Käytössä on huone ihastuttavan vuokraemäntä Leslien ja hänen uutteran tiibetinterrieripentunsa Fergusin alakerrassa.

Venäjä, Venäjä, Venäjä

Eräässä seminaarissa sain keskustelua aikaan. Sen verran kiivasta keskustelua, että seminaarin vetäjä kysyi, haluaisinko jäädä vielä jälkeenpäin juttelemaan vierailuluennoitsijan kanssa. En oikeastaan halunnut, mutta jäin kuitenkin, kun en pystynyt livahtamaan ohikaan. Olin perin hämmentynyt ja jopa nolo – tarkoitus ei ollut provosoida.

Seminaarissa

Seminaarin otsikko oli yksinkertainen. Methoden der Journalismusforschung – suomeksi siis journalismin tutkimuksen metodit. Oikeastaan olin jo varautunut pahimpaan, siis siihen, että kuuntelisin saksaksi jotain hienosyistä tiedesaivartelua, mistä en edes suomeksi ymmärtäisi mitään. Menin silti. Totta kai kiinnosti ylipäätään kuulla, mistä saksalaiset journalismintutkijat puhuisivat, vaikka sitten lounastauolla. Ilahduin jo Deutschlandsradion seminaarisalin ovella: onpa nuorta porukkaa, ja …

Innovators of the Valley

The world is bogged down by the economic crisis, but you would hardly know it from the optimistic grins on some locals’ faces in Silicon Valley. Now in its second week, the 2009 Innovation Journalism program at Stanford University has pulled together journalists from Finland, Sweden, Slovenia and Mexico to teach us the best ways to tell stories of innovation.

Britit jaksavat puhua säästä, kylmästä ja lämpimästä, paisteesta ja tuiskusta. Ja kun sattuu satamaan lunta, brittimedia menee aivan hurmokseen. Kunnon lumipyry ja talvikelit helmikuun alussa olivat etusivun uutinen, joka maalasi lehtien etusivut melkein viikon peräkkäin.  Uutinen ja yllätys? Talven tulo ja vielä pakkanenkin?