Monthly Archives: tammikuu 2016

We moved to California six months ago. We’ll be here for a year. Who are these people? My family.

Liityin lokakuussa ummikkona collegeni soutujoukkueeseen. Nyt kuukauden päässä häämöttää yksi Oxfordin soutuvuoden kohokohdista Torpids-regatta, joten treenejä on usein kahdet päivässä. Tässä viisi asiaa, jotka olen tähän mennessä oppinut lajista.

Britanniassa on kaksi puheenaihetta, joista voi aloittaa keskustelun koska tahansa, kenen tahansa kanssa: sää ja asumisen hinta.   Kaiken lisäksi voi aina olla keskustelukumppaninsa kanssa samaa mieltä. Sää voisi olla huonompikin (jos sataa) tai se on muuttumassa huonommaksi (jos aurinko paistaa). Ja asuminen on aina uskomattoman, uskomattoman kallista.

Helppohan tässä on huudella

Syyslukukausi Fudanin yliopistossa on ohi, joten lienee pienen välitilinpäätöksen aika.

Tänä perjantaina 15. tammikuuta keskeytän hetkeksi tipattoman tammikuuni ja nostan maljan (saksalaista kuohuviiniä) yhdelle Euroopan historian vaikuttavimmista naisista. Silloin nimittäin tulee kuluneeksi 97 vuotta siitä, kun puolalaissaksalainen vasemmistopoliitikko, yhteiskuntateoreetikko ja vallankumouksellinen Rosa Luxemburg murhattiin ja viskattiin kuolleena Berliiniä halkovaan Spree-jokeen. Prost hänen muistolleen.