Monthly Archives: lokakuu 2015

Do you still remember Mr Yanis Varoufakis, the former finance minister of Greece? He refused to compromise with the other European Union countries on the Greece’s loans and resigned. The crisis in Greece in still on. Oxford HotCat went to listen to Mr Varoufakis to find out, does he sleep in the night?

Postikortin sisällä

Tiedätte varmaan sen näkymän, josta jokainen Shanghaissa käyvä ottaa valokuvan tai lähettää postikortin. Kuvassa on molekyylipalleroa muistuttava tv-torni Oriental Pearl Tower ja joukko pilvenpiirtäjiä ryhmittyneenä Huangpu-joen rannalle.

Muutto Oxfodiin merkitsi eräänlaista kotiinpaluuta. Vuosituhannen vaihteessa (kun EU-kansalaisten ei vielä tarvinnut maksaa lukukausimaksuja) asuin ja opiskelin kolme vuotta Walesin pääkaupungissa Cardiffissa. Sittemmin moni asia on muuttunut saarivaltiossa. Tässä viisi havaintoa ensimmäisiltä viikoilta.

Myy itseäsi hyvin

Pitch on englantia, ja sillä sanalla on monta merkitystä. Urheilukenttä, syöttö, lyönti, kaltevuus, kehitystaso, sävelkorkeus, hammasluku, keinuminen, markkinapaikka – luen näitä sanakirjasta. Suomessakin pitch tai pitchaaminen osataan kai kuitenkin jo ymmärtää amerikkalaistyylisenä myyntipuheena, joka tapahtuu nopeasti ja sujuvasti kuin baseballin syöttö.

Donald ja minä

Yhdysvaltoja voi kiertää viisi viikkoa, mutta yhtä ei pääse pakoon. Donald Trump tuntuu olevan kaikkialla. Liikemies ja tosi-tv-tähti Trumpin kampanja republikaanien presidenttiehdokkuudesta näyttää hämmentävän melkein kaikkia amerikkalaisia. Jossain vaiheessa aina joku sitten kysyy ulkomaalaiselta näkemystä asiaan. Näin on käynyt ainakin Washingtonissa, New Yorkissa, Chicagossa, Atlantassa, Floridassa, Texasissa, Minnesotassa ja Kaliforniassa. Siinä sitten yrittää vastata jotain …