Monthly Archives: syyskuu 2015

Shokkitaiteilija Banksyn kauhuhuvipuisto Dismaland on ollut kuluvan syksyn taidemaailman Tapaus. Ison-Britannian länsirannikolla Weston-super-Maressa sijaitseva taidepuisto houkutteli idylliseen rantakaupunkiin vain kuuden viikon aikana noin 200 000 kävijää. Oxfordin yliopistossa opiskelevat Helsingin Sanomain stipendiaatit Anne Moilanen ja Ville Seuri matkustivat paikan päälle ottamaan selvää, millaisesta taiteesta on kyse.

Sinä, joka luet tätä, olet varmaan joko lähdössä opiskelemaan Oxfordiin tai joskus ollut siellä. Joka tapauksessa, jos haluat valmistautua Oxfordin-vuoteesi tai fiilistellä siellä viettämääsi aikaa, tässä on viisi kirjaa, joista voi olla iloa ja jopa hyötyä. Kaikki suositukset eivät ole omiani, vaan pyysin apua aiemmilta Oxfordin-kävijöiltä.

Eräänä päivänä Shanghaissa menin Bundin alueella sijaitsevaan Rockbund Art Museumiin. Syynä ei ollut vain kiinnostus kuvataiteeseen; ulkona oli 30 astetta lämmintä ja pakahduttavan seisova ilma, sisällä ilmastointi.

Alkusyksyn aikana Iso-Britannian poliittinen ilmapiiri on sähköistynyt, syynä Jeremy Corbyn. Työväenpuolueen johtoon noussut vasemman laidan konkaripoliitikko on ollut herkeämättä median huomion kohteena, eikä pelkästään mukavassa mielessä. Vaaralliseksi sosialistiksi leimattu Corbyn herättää suuria intohimoja puolesta ja vastaan, mutta brittejä raisu julkinen debatti ei kummastuta.

Uutinen: toimittaja

Kipitän Finnairin koneelta vauhdilla John F. Kennedy -lentokentän käytävien läpi. New Yorkin pääkenttä lukeutuu maailman ruuhkaisimpiin ja JFK on juuri esitellyt nurjempaa puoltaan: reilun vartin etuajassa saapuneen Helsingin-lennon matkustajat joutuivat odottelemaan koneessa kentän reunalla 25 minuuttia putkipaikan vapautumista. Melkoista tehottomuutta näin isolta kentältä, ajattelen kävellessäni, ja lähetän mielessäni tsemppiterveiset matkatovereille, joille tuli kiire jatkolennolle – …