Monthly Archives: huhtikuu 2014

Olin ensimmäistä kertaa Berkeleyssä ruokakaupassa ja tavasin hyllyjen välissä tortillalettupaketin tuoteselostetta, kun ystävällinen eläkeläismies kiirehti viereeni kommentoimaan: “Et halua syöttää tuota lapsillesi! Se on tehty geenimanipuloidusta maissista.” Kiittelin neuvosta ja sujautin paketin vaivihkaa kärryyn, sillä letut olivat puhdasta vehnää. Tai puhdasta ja puhdasta, vähänpä tiesin siinä vaiheessa.

Oodi ylikomisario Morselle

Ystäväni oli perheensä kanssa käymässä pääsiäisenä. Esittelin kaupunkia niin perusteellisesti kuin osasin. Kävimme Christ Church Collegessa ja Green Templeton Collegessa, monia muita opetuksen pyhättöjä ihailimme kauniillle sisäpihoille kurkaten. Ystäväni kommentti oli: ”Täällä on siis oikeasti tällaista”. Tämä tarkoitti, että samanlaista kuin Ylikomisario Morsessa, joten Yle jälleen ansiokkaasti esittää. Täsmälleen samoin ajattelin syksyllä, kun knallipäinen yliopiston …

Mitä tulen kaipaamaan

Oxfordin kolmas ja viimeinen lukukausi on vielä edessä, mutta mieli alkaa jo tässä vaiheessa kevättä kääntyä Suomeen ja töihin paluuseen. Opiskeluvuosi ulkomailla on ilmeisesti tehnyt tehtävänsä ja ajatus kotiinlähdöstä tuntuu hyvältä. Sen vuoksi olen jo aloittanut tekemään listaa asioista, joita tulen Oxfordista kaipaamaan ja muistelemaan.

”Berlin is over.” Näin julisti yhdysvaltalainen Gawker-sivusto helmikuussa ja avasi samalla kilpailun seuraavan ”maailman cooleimman” kaupungin löytämiseksi. Viihdemaailman juoruihin keskittyneen Gawkerin ja sen yhden bloggaajan kirjoitukseen tarttui moni saksalaislehti. Berliiniläinen Tagespiegel ruoti Berliinin viileyttä useamman artikkelin verran ja päätyi siihen, että Berliini on kasvanut aikuiseksi. Die Welt puolestaan julisti Gawkerin jutun hölynpölyksi.

Uskon asioita

“This is China, don’t believe anyone.” Pilkoimme parsakaalia illallista varten, kun ystäväni kysyi, mitä pidän eräästä meneillään olevasta kurssista. Olin juuri kiirehtinyt iltaluennolta ruoanlaittoon. Kurssin aiheena on Kiinan nykypäivän diplomatia; se kuinka siitä päätetään ja se miksi päätetään, mitä lopulta päätetään. Sekin kuka oikeastaan päättää. Kerroin hänelle, että aihe on mielestäni mielenkiintoinen, mutta professorissa on …