Monthly Archives: kesäkuu 2013

He jäivät mieleen

Kolmas ja viimeinen lukukausi Oxfordin yliopistossa on päättynyt. Kaduilla kuljeksii mustiin liehuviin takkeihin pukeutuneita opiskelijoita, jotka ovat tulossa viimeisistä tenteistä. Heillä on kuminauhalla leuan alle kiinnitetyt vappuhatut päässään, ja heidän hiuksensa ovat sekaisin ja nihkeät muoviserpentiineistä, joita he ovat ruiskuttaneet toistensa päälle. Käsissään he roikuttavat avattuja kuohuviinipulloja. He kävelevät kohti kesää.

Ensimmäisessä blogissani yhdeksän kuukautta sitten kerroin tavaroista, jotka pakkasimme Suomesta autoon mukaan: Reino-tossut, akkuporakone, ikkunatiivistenauhaa, kuumavesipullo, veitsenteroitin, Fiskarsin sakset, juustohöylä ja jatkojohtoja. Kaikelle on ollut käyttöä, mutta erityisesti sakset ja juustohöylä ovat osoittautuneet sellaisiksi kapistuksiksi, ettei hyviä brittikorvaavuuksia löydy.

Vahtikoirapaja

Kevätkauden kiintoisista saaliista on mainittava Yhdysvaltain tutkivan journalismin yhdistyksen (Investigative Reporters and Editors, IRE) järjestämä ”vahtikoirapaja”. IRE järjestää Watchdog Workshop -nimistä kurssia eri puolilla maata tarkoituksenaan tarjota toimittajille tyokaluja pafrempaan tiedonhankintaan.

Ajoimme viikko sitten Manchesteriin. Auton takapenkillä istuivat viikonloppuvieraamme, isäni ja äitini. Matelimme moottoritieruuhkissa, ja matka kesti 2,5 tunnin ennusteen sijasta neljä tuntia. Takapenkiltä kuului kuitenkin vain hyväntuulista puheensorinaa, sillä matkan määränpää oli erityisen tärkeä. Olimme matkalla isäni menneisyyteen. Paikkaan, jossa hän oli ollut työharjoittelussa 45 vuotta sitten eikä ollut koskaan käynyt siellä sen jälkeen. Joka …