Monthly Archives: helmikuu 2013

Alkuvuoden yleisöä kiinnostavimpia uutisia täällä saarivaltiossa on ollut Britannian entisen energiaministerin, näkyvän liberaalidemokraattisen poliitikon Chris Huhnen oikeudenkäynti. Tarina juontaa juurensa peräti kymmenen vuoden päähän, kun silloinen meppi ajoi ylinopeutta poliisin nopeuskameraan. Rike sinänsä ei ollut kummoinen, mutta syy miksi siitä yhä käydään oikeutta, on se että Huhne pakotti vaimonsa ottamaan ylinopeudesta syyt niskoilleen, jottei Huhne …

Saksa, tuo tehokkuuden ja edistyksellisyyden majakka muille EU-maille ja koko maailmalle. Tässä kolme näytöstä maan pääkaupungista Berliinistä. Sattumanvaraisia, pienistä arkipäivän asioista kertovia, ei edustavia. Mutta silti kuvaavia. Jokainen Saksassa vieraillut tai asunut voi mielessään listata lisää näytöksiä, joissa Euroopan supermaa loistaa tehokkuudellaan.

Ruumis parkkipaikalla

Elokuussa 1485 Englannin kuningas Rikhard III marssi kohti länttä yhdeksäntuhannen sotilaan kanssa. Elettiin ruusujen sodan loppuaikaa, ja 32-vuotias kuningas oli matkalla taisteluun. Läpi Walesin häntä lähestyi muuan Henrik Tudor mukanaan viisituhatta aseistettua miestä.

Uusin trendi Berliinissä: reilun kaupan biokokaiini. Näin otsikoi berliiniläinen tageszeitung juttunsa, jossa kerrottiin kokaiinin viihdekäyttäjä Pascalista ja biokokaiinikauppias Freddystä (taz 8.1.2013, nimet muutettu). Pascal työskentelee copywriterina, elää mielestään normaalia elämää, johon kuuluu silloin tällöin myös juhliminen. Sitä tehdään enemmän huumeiden kuin alkoholin voimalla.

Terveellistä takeltelua

Tuskaansa huutavaa sekavaa vanhusta työnnetään paareilla ohitseni noin puolen metrin päässä. Istun penkillä ensiapupoliklinikan ahtaalla käytävällä ja yritän tehdä tietä parhaani mukaan. Luullakseni juuri tässä minun on kuitenkin käsketty istua odottamassa pääsyä röntgenkuvaan, jonne lääkäri on minut tuntia aiemmin käskenyt kipeän jalkani vuoksi.