Monthly Archives: lokakuu 2012

Sunnuntai-iltana TV:stä tuli realitysarja ”Four In A Bed”. Siinä on neljä yrittäjäpariskuntaa tai perhettä, joilla kaikilla on oma pieni hotelli tai majatalo jossain päin Britanniaa. Pariskunnat yöpyvät toistensa majapaikoissa ja arvostelevat niiden siisteyttä, viihtyisyyttä jne. Yksi Hollannista muuttanut pariskunta oli syvästi kauhistunut ja loukkaantunut, kun yhdessä majapaikassa oli pöytäliinana Britannian lippu. ”Tuohan on lipun häpäisemistä, …

Jerry ja Jimmy

Kaksi tapausta, kaksi miestä. Tämä on tapauksista ensimmäinen: Jerry Sandusky. Amerikkalaisen Penn State -yliopiston maineikkaan jalkapallojoukkueen apulaisvalmentaja. Harmiton lapsenmielinen tomppeli, aina pelleilemässä ja valmis painiin poikien kanssa. Onnellisesti naimisissa, kuuden adoptiolapsen ja lukemattomien kasvattilasten hurmaava ja epäitsekäs isä, jonka kintereillä juoksi aina liuta mukuloita.

Arvaamaton ja vaarallinen. Ne olivat ensimmäiset ajatukset, kun eräänä keskiviikko-iltana Berliinissä harmaisiin college-housuihin ja huppariin pukeutunut vaaleahiuksinen nuorimies pysähtyi kohdalle lähtöään odottavassa puolityhjässä metrovaunussa. Hän katseli tyhjiä penkkejä, katsoi sitten kohti ja höpisi jotain saksaksi. Miehen kasvoilla kävi ylimielinen hymy, joka vaihtui samalla sekunnilla raivoksi ja huudoksi. Katsoin muualle, ja lyhyt mutta jäntevä mies siirtyi …

Olipa hämmentävä lukea Hesarista – Ipad kutistaa maailman – juttua Pyöräilijä tunkee jalkakäytävälle (HS 13.10, kotimaa). Onko tilanne todella noin kärjistynyt? Helsingissä pyöräilijä näyttää olevan ongelma. Berliinissä kaikki on toisin. 

Finnishing it up

Kun pohjoismaiseen asumismukavuuteen tottunut toimittaja lähtee sumuiselle saarelle viktoriaanisella aikakaudella rakennettuun taloon, on kaikkeen varauduttava. Pakkasimme siis autoon sekalaisen kokoelman varusteita, joita arvelimme tarvitsevamme. Euroopan halki 3000 kilometriä tuli takakontissa muun muassa talvipeittoja, Reinot, akkuporakone, ikkunatiivistenauhaa, kuumavesipulloja, veitsenteroitin, Fiskarsin sakset, juustohöylä ja jatkojohtoja.