Yearly Archives: 2012

Puolet tutkinnosta plakkarissa!

Ensimmäinen puolikas USC Annenbergin Specialized Journalism-opinnoista on nyt takana. Täällä Los Angelesissahan opiskellaan päämääränä maisterintutkinto, joka hyvällä lykyllä on kainalossa jo ensi keväänä.

Jalopuita, jotka on nimetty metallilaatoin, pensaita, jotka vihertävät talvellakin, silmänkantamattomiin nurmikenttää, lampi, joki, suihkulähteitä, valurautapenkkejä, joulukuusia. Tämä on Worcester Collegen sisäpiha Oxfordissa joulukuisena sunnuntai-iltapäivänä. Pihaa reunustavat lukuisat rakennukset, joista vanhimmat on pystytetty 1400-luvulla.

Selviytymistarinoita

Vierailin syksyllä World Press Instituten stipendiaattina noin 15-20 tiedotusvälineessä ja kuulin monenlaisia kertomuksia siitä, miten nykyaika on koetellut lehdistöä Yhdysvalloissa. Lupasin kertoa tässä blogissa, mitä reissussa opin.

Kaksi yhden hinnalla

Täällä Englannissa ruokakaupoilla on mahtavia tarjouksia. Alennusprosentit ovat roimia ja lähes joka tuotteesta on ”kaksi yhden hinnalla”-tarjouksia. Parhaat tarjoukset tuntuvat olevan kuitenkin alkoholista.

Saksalainen lautasmalli

Opiskelutoverini Jukka Vahti käsitteli blogissaan (16.11. Lattialle lakaistut nuoret toivot) ansiokkaasti Saksan yliopistojen raha- ja tilapulaa. Jatketaan Euroopan mahtimaan yliopistojen kehittämistä, mutta siirrytään Freie Universität Berlinin luentosalien karheilta kokolattiamatoilta ruokalan, Mensan puolelle. Helsingin designpääkaupunkivuosi on pian kalkkiviivoilla. Kenellekään keskustelua seuranneelle ei ole jäänyt epäselväksi se, että tämän päivän muotoilu on tavaroiden sijasta enemmän palveluiden ja …

1 2 3 4 13