Monthly Archives: syyskuu 2011

Vietnamin journalistiveteraanit

Meillä World Press Instituten stipendiaateilla on jokaisella omat isäntäperheet, kuin vaihto-oppilailla ikään. Emme asu perheiden luona, mutta he auttavat ja opastavat meitä monin eri tavoin. Perheet ovat sidoksissa WPI-ohjelmaan, koska moni isäntä tai emäntä on tehnyt elämäntyönsä journalistina.

Ajatuksen lausui ääneen Fudanin yliopistolla työskentelevä nainen, joka oli juuri palannut Helsingin- ja Pariisin-matkalta. Tajusin Euroopassa, kuinka kiinalainen olen, hän sanoi. Ai mistäkö sen huomaa? Kaikesta! Ja minä olin että oh I know.

Uusi kartta ja vanha pyörä

Aloitetaan perusteista, ihan niin kuin täällä Fudanin yliopistolla Shanghaissa, jossa monet kursseistani ovat nimeltään Introduction to…. sitten jotain Kiinan ja/tai Itä-Aasian kulttuurista, yhteiskunnasta, kv-politiikasta, elokuvista, kielestä (!!!) , demografiasta tai vaikka buddhalaisuudesta. Mitä sinä siellä Shanghaissa teet?

9/11 Bostonissa

Amerikkalainen mediahype 9/11:n ympärillä on viimeisen kuukauden aikana ollut sitä luokkaa, että täkäläiset ovat vatvomiseen sangen kyllästyneitä. Kun tragediasta on kulunut kymmenen vuotta, aiheeseen on vaikea löytää uutta näkökulmaa.