Yearly Archives: 2011

Millaisia ajatuksia Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mielessä liikkuu? Minä mietin SITÄ ja niin näyttävät miettivän saksalaiset toimittajatkin. Puolitoista viikkoa on jo sulateltu viime EU:n huippukokousta, jossa Britannian pääministeri David Cameron teki pesäeron Saksan ja Ranskan luotsaamaan euromaiden ja euro-hang around-jäsenten kerhoon. Kokouksen tiristämä pihvi on melkoisen sitkeä ja hitaasti sulava.

”Taviksia” teatterissa

Miksi tehdä teatteriesitys, jos aiheesta voisi kirjoittaa hyvän artikkelin? Tätä jäin miettimään Rimini Protokoll-ryhmän Hermannsschlacht-esityksen jälkeen.  Rimini Protokollin menestysresepti teatterin tekemiseen on päästää lavalle tavallisia ihmisiä, jotka kertovat oman tarinansa.  Näiden ”asiantuntijoiden”, kuten ryhmä heitä kutsuu,  tarinat kytkeytyvät jollain tapaa näytelmään, joka häilyy esityksen taustalla.

Proffa matkusti New Yorkiin konferenssiin puhumaan. Meillä oli sijainen. Hän on kotoisin Kiinan huippuyliopistoista, mutta asunut ja tehnyt tutkimusta Yhdysvalloissa jo vuosia. Ja sen kyllä huomasi. Saimme kuulla, miten Kiinaa ei johdeta laiella, vaan hulluudella. Mitä regiimi sanoo tekevänsä, ja mitä se todellisuudessa tekee. Mitä minkäkin hallituksen projektin piti saavuttaa, ja mitkä olivat seuraukset kansan …

Lehdistön rapautunut toimintakulttuuri on romahduttanut täällä Britanniassa kansalaisten luottamuksen niin tabloideihin kuin niin sanottuihin laatulehtiin syistä, joita voi pohtia lukemalla Laura Saarikosken viime blogin (5.12.). Toimittajien päivittäinen työ on koto¬-Suomessa vielä suhteellisen siistiä, mutta toimintakulttuurin remonttia soisi harkittavan meilläkin ennen kuin on painuttu ihan pohjalle. Jatkuva uutiskilpa eli aamupalaverin lause – ”tämä juttu pitää nopeasti …

On ollut raivostuttavaa seurata Britanniassa euron kriisiä. Kun minun maani ja minun rahani ovat olleet uhattuina, nämä täkäläiset poliitikot ovat illasta toiseen jauhaneet siitä, miten britit voisivat käyttää tilaisuutta hyväkseen. Britannia on kuin hyypiö, jonka seinänaapurin kämppä on tulessa, ja joka haluaa kieltää palokunnalta veden käytön.

1 2 3 4 13