Monthly Archives: syyskuu 2010

Paikallisuus on uusi must(a)

Amerikkalaiset ovat menettäneet uskonsa mediaan: tuoreet luvut kertovat, että luottamus mediaan on alimmillaan (avaa linkki).  Epäluottamus on tuntunut markkinoilla. Kun isot mediayhtiöt ovat irtisanoneet toimittajia joukolla, nyt vannotaan paikallisuuden nimiin. Mitä tarkemmalle ja pienemmälle alueelle saat journalistisen ideasi rajattua, sitä paremmin sinun povataan pärjäävän Yhdysvalloissa. 

Brittejä yritetään eri tavoin vierottaa uppopaistetusta kalasta, majoneesista ja ranskalaisista perunoista sekä muista perinneherkuista.  Täkäläinen laaja julkinen keskustelu ruuan laadusta ja terveellisyydestä näyttää ulottuneen tavallisten marketien hyllyille. En nyt puhu erikoiskaupoista, joissa myydään luomua ja lähiruokaa, vaan kohtuuhintaisista ketjukaupoista, joissa suuret massat käyvät.  Lähimmässä marketissani on kaupan, tietenkin, sipsejä ja raksuja. Poikkeuksellista on se, että …

Nostin ostoksia M&S:n itsepalvelukassalle, kun huomasin otsikon. Lehtitelineessä oli Oxford Times. Etusivu kertoi kaupungin koulujen olevan kriisissä. 500 ala-asteikäistä lasta oli ilman koulupaikkaa. ”Vanha uutinen, hyvät kollegat”, ajattelin.

Ostoksilla kampuksella

Jos on pulaa ideologioista, niin Berkeley on hyvä paikka tulla hankkimaan ikioma ismi. Kampusalueella kampanjoidaan rauhan, tasa-arvon, eläinten oikeuksien ja kaikkien kuviteltavissa olevien kauniiden asioiden puolesta. Keskustelu Kalifornian homoliitoista näkyy nyt aktiivisena kampanjointina kampuksella. Myös hengelliset yhteisöt ovat näkyvästi läsnä kaupungissa. Aivan yliopiston tuntumassa on kymmenittäin erilaisia kirkkoja ja uskonnollisia yhteisöjä. Kaupungissa pääsee kuulemaan jumalanpalveluksia …

Työkaverini antoi minulle ennen opintovapaan alkua muutamia neuvoja. Lienee syytä selventää, että hän on seurannut televisiosta Komisario Lewis –sarjaa, jossa siis ratkotaan Oxfordissa tapahtuvia väkivaltarikoksia.