Monthly Archives: huhtikuu 2009

Suomalaiset Stanfordin innovaatiojournalismin ohjelman stipendibloggaajat ovat olleet mukana etsimässä maailman viime vuoden parasta alan juttua ja journalistia. Jokainen Stanfordin kurssin Fellow, joista neljä on tästä blogista tuttuja suomalaisia, on saanut nimittää yhden innovaatiojutun ja sen tekijän ehdolle InJo Pick’ 09 -kilpaan.

Usko pois, Suomi kiinnostaa

Nyt ovat innovaatiot kovassa huudossa Amerikan Yhdysvalloissa. Pitäisi nostaa talous ylös suuresta suosta, tai edes pysäyttää vajoaminen, ja samalla ratkaista heti ja kestävästi massiivisia ilmasto-ongelmia.  Eikä se vielä edes riitä presidentti Barack Obamalle, joka lupaa rohkeasti kammeta ensi tilassa myös Yhdysvaltain terveydenhuollon omasta suostaan (joka onkin, näin pohjoismaisin silmin ja lähempää seurattuna, 2000-luvun länsivaltio-supervallalle aivan …

Innovaatio ja hissi

  Stanfordin InnovaatioJournalismi-ohjelman alkupäivinä eräs kurssilaisille annettu tehtävä oli miettiä miten saada huomiota kiireiseltä toimistusjohtajalta hississä. ”Kuvittele, että sinulla on vain 20 sekuntia aikaa. Mitä voit sanoa, jotta johtaja muistaisi sinut kun myöhemmin pyydät haastattelua,” opettaja kysyi. ”Olemme nyt Yhdysvalloissa,” hän muistutti. ”Suomessa voit puhua siitä, miten kamala hissi on. Amerikassa on pakko olla ystävällinen …

Luokka-asiaa

Oxfordin yliopisto on miellyttävä paikka käyskennellä. Jokaisen collegen pihassa on hyvinhoidettu puutarha (omalla puutarhurilla), antiikkihuonekalut täyttävät yleiset tilat. Opiskelijat näyttävät kliseisen hyvinvoivilta atleetin vartaloineen ja valkoisine hampaineen. Oma collegemme, Green Templeton, on post-graduate college eli perustutkinto-opiskelijoita täällä ei tapaa. Sen sijaan täällä tapaa niitä, jotka esimerkiksi tekevät väitöskirjaa Oxfordiin saatuaan maisterinpaperit Harvardista. Voi kuvitella, että …

Pelle Peloton ei riitä

”Innovaatio tarkoittaa kaupallisesti tai yhteiskunnallisesti uudella tavalla hyödynnettyä tietoa tai osaamista”. Tämä on Tekesin määritelmä innovaatiosta. Se on mainio määritelmä; jos sitä vielä pitäisi käsitellä, niin ottaisin siihen jostain syystä halutut sanat ”tai yhteiskunnallisesti” pois.