Yearly Archives: 2009

Viherpesua

’Jos kaikki Sainsburyn asiakkaat kierrättäisivät muropakkauksensa, 750 tonnia pahvia käytettäisiin uudelleen joka vuosi. Se vastaa sataayhtä kaksikerroksista bussia.’ Aamiaismuropakkaukseni ottaa osaa ilmastonmuutostalkoisiin kuten melkein kaikki myytävä ja ostettava tavara Britanniassa. Mutta mitäs ihmettä muropakkaukseni oikein sanoo? Että vuotuinen pahvinkierrätys vastaa sataayhtä bussia. Siis millä tavalla vastaa? En tajua. 

Hassua, enpä olisi etukäteen uskonut, että saksalaisen elokuvan historia voisi olla näin mielenkiintoista. Osallistun Freie Universitätissä kahteen luentosarjaan, jotka käsittelevät saksalaisen elokuvan merkkiteoksia. Oikeasti, niitä on!  Miettikääpä hetki mitä saksalaisia elokuvia te tiedätte? Metropolis (1926)? Peltirumpu (1979)? Berliinin taivaan alla (1987)? Goodbye Lenin (2003)? Muiden elämä (2006)? Ei niitä kovin montaa heti tule mieleen.

Hei me lakkoillaan

Opiskelijoiden protestilakko ja luentosalin valtaus ovat Freie Universitätissä edenneet pisteeseen, jossa päärakennuksen käytävällä jo kuukauden verran leiriytyneet opiskelija-aktivistit näyttävät uupuneilta ja heidän leirinsä – no, elämää nähneeltä. Lentolehtisiä lojuu pitkin kokolattiamattoa, tiskivesi näyttää seisoneen saavissa useampia päiviä, tupakkapaikalla lojuu tyhjä kaljakori, ja kitaralla soitetaan mollivoittoista musiikkia. 

Bloggaaminen on jäänyt vähiin, koska on ollut vähän kiire koulussa. Yhden bloggaajan vajaus ei tietenkään ole harmittanut ketään muuta kuin minua itseäni, koska aiheita näillä kulmilla kyllä riittäisi.  Vein roskat ja roskalaatikolla ollut kulkuri alkoi kertoa yksityiskohtia vastapäättyneestä vankilaelämästään. Olin myöhästyä koulusta. Herralla ei ollut varaa maksaa 1500 dollarin sakkoja ja joutui sitten kahdeksi viikoksi …

Oxford valmistautuu pääsykokeisiin

Oxfordissa lukukausi päättyy tällä viikolla, mutta edessä ovat monelle ehkä jännittävimmät ajat. Joululomalla yliopisto haastattelee tänne opiskelemaan pyrkiviä, yleensä noin 17-vuotiaita nuoria.  Hakijat ovat usein abeja, jotka on karsittu haastatteluihin koulumenestyksen, hakemuksen ja sen liitteenä olleen esseen  sekä suosituskirjeiden perusteella. Sisäänpääsy on heille ehdollinen, ensi kevään ylioppilaskirjoituksissa on vielä menestyttävä. 

1 2 3 4 9